Diari La Veu del País Valencià
El govern espanyol segueix la veta a Mulet i li respon que no té cap protocol contra zombis

El govern espanyol confessa que no té preparat “cap protocol específic” per a un possible atac de zombis, encara que dubta que éssers “morts i ressuscitats per bruixeria” o que estant “encantats” pogueren provocar una apocalipsi o la fi del món. Tot seguit afegeix que davant d’una circumstància així “poc es pot fer”. En aquest to ha respost a la pregunta plantejada pel senador de Compromís Carles Mulet, qui es va interessar pels plans davant d’un atac d’eixes característiques com a forma de protesta per la tardança a respondre les seues preguntes.

Mulet va assegurar que l’executiu de Rajoy respon de forma genèrica moltes de les seues qüestions, sense aportar dades i, en molts dels casos, ho fa més enllà dels 30 dies de termini en què té obligació de respondre a ses senyories. El senador va registrar llavors una pregunta sobre la causes d’aquest retard i sobre els plans del Govern davant d’una possible apocalipsi zombi. En la seua resposta, l’executiu s’esplaia i tira de diccionari i d’un to humorístic per a escriure a Mulet.

La resposta parlamentària explica que davant la “fi del món” que una apocalipsi suposaria poc es pot fer i, per això, no existeixen “protocols específics per a aquesta eventualitat”. Tanmateix, si el desastre es queda en “situació catastròfica”, agrega, sí que està prevista la prevenció d’emergències i un òrgan encarregat del seguiment de situacions crítiques: el Consell de Seguretat Nacional. Pel que fa al fet que l’apocalipsi estiga provocada per zombis, el govern de l’Estat recorre a la RAE per a assenyalar que, amb eixe nom, es defineixen els éssers “morts i reanimats per art de bruixeria” o “encantats”, i conclou que veu poc probable que puguen arribar a protagonitzar una situació així.

Mulet ha presentat un recurs de disconformitat amb la resposta perquè no contesta a la primera part de la seua pregunta “i la veritablement important”: la causa de la “mala qualitat” de les contestacions de l’executiu espanyol i la tardança a donar-les.

Comparteix

Icona de pantalla completa