Diari La Veu del País Valencià
Marzà reitera el seu compromís d’acabar amb els barracons en aquesta legislatura

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha assegurat que l'”objectiu prioritari” de la Generalitat Valenciana d’acabar amb els centres que es troben íntegrament en barracons i dotar-los d’instal·lacions adequades “s’aconseguirà en aquesta legislatura”.

Així ho ha asseverat el responsable de política educativa del Consell en una entrevista a Europa Press, en què ha destacat que el 2017 “és un any clau per a la tramitació administrativa i les licitacions” i que “el 2018 es continuarà en la mateixa línia”.

“El nostre objectiu prioritari d’acabar amb els centres íntegrament en barracons l’aconseguirem en la legislatura. Es tracta d’un objectiu que ningú s’havia plantejat en l’anterior govern i ho aconseguirem més enllà de les dificultats dels terminis”, ha insistit.

En aquest punt, ha fet notar que l’actual equip de la Conselleria ha “més que triplicat” la feina que s’estava fent anteriorment i ha posat en marxa els processos per dur a terme les obres. “Quan vam arribar, els centres en barracons no tenien cap procés obert i ara s’ha fet, cosa que significa que hi ha voluntat. Però, requereix temps”, ha prosseguit.

Sobre alguns casos concrets d’escoles reivindicades insistentment per les comunitats educatives, ha recordat que per al Cremona d’Alaquàs”les empreses ja han presentat ofertes i falta l’adjudicació, que és una qüestió tècnica”.

Pel que fa al CEIP 103 de València, ha assenyalat que el solar ja està a disposició de l’Ajuntament, una vegada solucionat el tràmit burocràtic amb Adif, i “en les pròximes setmanes es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la licitació perquè les empreses es puguen presentar “. “És un avanç perquè indica que sí que es construirà el centre”, ha asseverat.

Imatge aèrea del CEIP 103. Fotografia: Barracons 103.

Per a finalitzar, Marzà ha apuntat que està “moderadament satisfet” del ritme al qual s’està treballant, però ha reconegut que li agradaria que fóra més ràpid perquè és “conscient de les necessitats”. “Si quan arribes tens la meitat de centres per construir o reformar, saps que en quatre anys no els faràs tots, però sí els que estan en barracons, necessiten reformes íntegres o nova construcció per raó d’escolarització. És a dir, per primera vegada en molt de temps la Conselleria està planificant i, si s’haguera fet en els últims vint anys, no tindríem el parc de construcció com el tenim”, ha retret als seus predecessors dels governs populars.

Comparteix

Icona de pantalla completa