Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana a Ribó que penge la bandera republicana a l’Ajuntament el 14 d’abril

La coordinadora d’EUPV a la ciutat de València, Rosa Albert, ha demanat a l’alcalde Joan Ribó que la bandera de la República onege a la balconada de l’Ajuntament el 14 d’abril “en senyal de record i homenatge a totes les persones que van lluitar i, fins i tot, van donar la seua vida per a defensar la llibertat, la igualtat i la justícia social”.

Per a Albert, “és fonamental que no es perda la memòria històrica i que se seguisquen reivindicant els valors que van inspirar la II República. Seria fonamental que, des dels governs del canvi, es permeteren i fomentaren accions com aquesta”, ha expressat a través d’un comunicat. “El govern municipal ha de recordar al PP que la bandera republicana representa els valors de la democràcia i la llibertat”, insisteix Albert en la nota. La representant d’EUPV ha lamentat que el govern liderat per Ribó no sols no haja pres la iniciativa, sinó que ni tan sols penge una pancarta commemorativa, tal com va fer l’any passat. És per això que sol·licitaran oficialment que l’Ajuntament faça onejar la bandera republicana.

“La ciutat hauria de sumar-se a d’altres, com ara Sagunt, que, a través del nostre grup municipal, es plantaran davant l’amenaça de Moragues”, subratlla Albert, en referència a l’anunci fet per la Delegació de Govern al País Valencià. La institució encapçalada per Juan Carlos Moragues va explicar que l’executiu espanyol traslladarà als tribunals de justícia els ajuntaments que exhibisquen banderes republicanes el pròxim 14 d’abril. Aquest advertiment és “irracional i un atemptat contra la llibertat d’expressió”, conclou Albert.

Comparteix

Icona de pantalla completa