Diari La Veu del País Valencià
La Diputació invertirà 600.000 euros en un programa per a aturats en risc d’exclusió social

La Diputació de València, a través de l’empresa pública Divalterra, l’Ajuntament de València i la Mancomunitat de l’Horta Sud han unit esforços per a elaborar un programa d’inserció laboral per a 500 persones en risc d’exclusió social. L’objectiu del projecte és que almenys el 50% de les persones que gaudiran d’aquest programa puguen aconseguir “una feina de qualitat”. Els 605.000 euros que invertiran aquestes tres institucions estaran repartits per 300 beneficiaris de la comarca de València, 100 persones de l’Horta Sud i altres 100 de la ciutat de València.

Així ho ha explicat aquest dimarts en roda de premsa la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, que ha estat acompanyada pel diputat responsable de l’Àrea de Promoció Econòmica de Divalterra, Emili Altur; el president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, i les regidores de Serveis Socials i d’Inserció Laboral de l’Ajuntament de València, Consol Castillo i Isabel Lozano, respectivament. A més, també hi ha assistit la gerent de l’empresa pública, Agustina Brines.

Segons ha explicat Amigó, aquest projecte d’inserció laboral dotarà els 500 beneficiaris “dels servicis d’orientació necessaris, com ara actualització de la demanda d’ocupació de les persones beneficiàries, informació sobre el mercat laboral, assessorament en entrevistes i elaboració de currículum, formació en eines informàtiques i, també, acompanyament durant un període de dos mesos una vegada iniciat el contracte de treball”.

Aquest conveni, al qual participaran Divalterra, amb una inversió de 363.000 euros, i l’Ajuntament de València i la Mancomunitat de l’Horta Sud, amb 121.000 euros, respectivament, tindrà Divalterra com a aval principal dels contractes.

Els responsables del programa han assegurat que assoliran almenys un 50% de llocs de treball de qualitat. Fotografia: Javier Cid

Isabel Lozano, també regidora delegada d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha ressaltat durant la seua intervenció que aquest programa tindrà també un perfil igualitari, ja que “s’han reservat una part de les places “per a dones en situació de prostitució perquè tinguen la oportunitat d’eixir d’eixe món”. Per la seua part, el president de la Mancomunitat de l’Horta Sud i alcalde de Mislata, Carlos Fernández, ha assenyalat que el que desitgen és “generar un clima de seguretat laboral per a persones que no la tenen”.

La regidora de l’Ajuntament de València, Consol Castillo, ha assegurat que és un projecte que duu més d’un any gestant-se “per les dificultats dels processos burocràtics” i ha insistit que volen “centrar-se en el fet que les persones més desfavorides tinguen un lloc de treball de qualitat”. Per últim, el vicepresident tercer de la Diputació, Emili Altur, ha destacat la “implicació personal” dels polítics presents, que han basat el programa d’inserció laboral “en models ja existents a Catalunya i a la ciutat de Barcelona”. “Serà un programa pilot perquè funcione i es puga estendre a altres comarques”, ha conclós Altur.

Comparteix

Icona de pantalla completa