Diari La Veu del País Valencià
EUPV presenta una PNL per a rebaixar l’IVA cultural

RedactaVeu / València.

La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, ha anunciat que presentarà una Proposició No de Llei (PNL) per demanar que les Corts insten el Govern a aplicar una baixada de l’IVA cultural al súper-reduït. “Hi ha un consens en la societat que la pujada de l’IVA és una barbaritat en detriment d’una societat avançada i crítica”, ha declarat López Barceló qui ha afegit: “aquesta mesura ens sembla un pegat i un insult a la resta de la cultura”.

“Després de la liquidació de RTVV i dels múltiples ERO’s i reconversions que ha patit CulturArts, veiem com la mesura imposada pel Govern és un pou sense fons per a la cultura valenciana”, ha postil·lat la diputada d’esquerres.

“Per a eixir de la crisi social, econòmica i de valors que patim, resulta fonamental incidir en construir un marc cultural d’accés democràtic i participatiu per a una gran majoria”, afirma la parlamentària d’esquerres que també recorda que el sector de la cultura, que suposa un 4% del PIB i generava en 2012 uns 600.000 llocs de treball a tot l’Estat, “ha patit una reducció pressupostària del 70% amb l’acumulat dels últims quatre anys, ara situant en la major precarietat que ha conegut el sector”.

Per a la diputada d’esquerres ”l’absència d’un marc legal per al conjunt de les arts, la paralització de la Llei de Mecenatge i la Llei de Propietat Intel·lectual deixen a l’arbitri de les multinacionals i els poders econòmics el futur de la cultura”.

Comparteix

Icona de pantalla completa