Diari La Veu del País Valencià
L’exsecretària d’Educació diu que Ciegsa va contribuir a millorar el mapa escolar

La directora general de centres docents de la Generalitat des de 1995 a 2001 i secretària autonòmica d’Educació entre 2007 i 2011, Concha Gómez ha assegurat que “l’estat de les infraestructures públiques escolars seria menyspreable” si no s’haguera creat Ciegsa. Gómez, que ha comparegut en la Comissió d’Investigació de les Corts pels sobrecostos en la construcció de col·legis”, ha explicat que la mercantil passava tots els filtres de la Conselleria, que era l’encarregada del planificar l’arranjament escolar d’infraestructures i personal docent.

L’exdirigent ha destacat el paper “eficaç, eficient i ràpid” de Ciegsa a l’hora de complir les exigències d’infraestructures contemplades en la Logse, ja que abans de la seua creació existia una situació “extrema respecte a la necessitat d’escolarització”. A més, ha defés que ella mai es va encarregar del tema econòmic. “La secretaria autonòmica no revisa factures, no té competències econòmiques; havia altres càrrecs per a les adjudicacions”, ha indicat en la seua compareixença.

En aquest sentit, també ha assegurat que mai va rebre instruccions, ni en l’època del president Eduardo Zaplana ni de Francisco Camps, per a fer el seu treball. “Ningú em va dir com havia de fer el mapa escolar; està fet amb criteris tècnics, no amb criteris polítics”, ha emfasitzat.

Comparteix

Icona de pantalla completa