Diari La Veu del País Valencià
El PSPV insta a la unitat de tots els ajuntaments davant uns pressupostos “antivalencians”

El PSPV presentarà mocions a tots els ajuntaments del País Valencià com a mostra de la seua “profunda indignació i rebuig” davant uns Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) que, segons ha anunciat aquest diumenge la diputada socialista Concha Andrés en un comunicat, “són inqüestionablement injusts i antivalencians”.

La diputada socialista a les Corts responsable de Política Social i Municipis del PSPV-PSOE ha explicat que, amb aquesta mesura, el PSPV vol instar tots els municipis del territori valencià al fet que se sumen al rebuig ja demostrat per les Corts Valencianes amb l’aprovació per unanimitat d’una declaració institucional per a denunciar la marginació a la qual els PGE2017 sotmeten els valencians. El text també cerca el suport de tots els municipis de la Generalitat en les seues contínues reclamacions, així com en totes aquelles iniciatives que s’inicien per a revertir aquesta situació de “discriminació i greuge sense precedents” que la diputada socialista ha qualificat com un “insult als valencians i valencianes”.

Concha Andrés: “Les xifres presentades per Rajoy releguen el País Valencià a l’última posició en inversions per càpita”

“Açò no ha de ser una qüestió de partits i ara tenim l’oportunitat de demostrar la unió dels representants públics en la defensa del millor per als nostres pobles i ciutats”, ha explicat la dirigent socialista, qui ha subratllat la importància del fet que tots els grups polítics valencians, així com el conjunt de tots els representants públics, tant en ajuntaments, diputacions, Parlament i Senat “defensen amb una sola veu els interessos de la Comunitat i aconseguisquen traslladar l’agenda valenciana mitjançant esmenes que garantisquen un tractament just per als valencians”.

Andrés ha recordat que les xifres presentades per Rajoy releguen el País Valencià a l’última posició en inversions per càpita. “Solament rebem 119 euros per habitant, mentre que la mitjana de l’Estat espanyol se situa en 185 euros”, ha denunciat. També ha recordat que “solament rebent el que ens correspondria hauríem d’obtenir enguany 327 milions d’euros més”. Segons Andrés, el País Valencià representa el 10,6% de la població i, no obstant això, rep el 5% de la inversió estatal.

Davant aquesta situació, ha incidit en la necessitat que tots els ajuntaments s’adherisquen a la Declaració Institucional aprovada en les Corts “perquè la discriminació es fa a tots els valencians” i “solament amb el rebuig unànime, la unió i la força de tots aconseguirem revertir una situació que afecta directament el nostre futur”.

La diputada ha ressaltat que “l’única administració que realment es preocupa pels municipis” i té “un compromís clar” pel municipalisme és el Consell. Com a exemple d’açò ha recordat que aquesta setmana l’executiu valencià ha aprovat el Fons de Cooperació Local, que suposarà una injecció de 130 milions d’euros per als ajuntaments.

Comparteix

Icona de pantalla completa