Diari La Veu del País Valencià
Un dels aspirants a dirigir la CVMC recorre contra l’elecció d’Empar Marco

El periodista Pere Valenciano, un dels candidats que va optar, en el procés d’elecció, a director de la nova radiotelevisió valenciana, ha presentat un recurs de reposició contra el nomenament d’Empar Marco, publicat aquest dimarts al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. En l’escrit, presentat davant el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), demana la “nul·litat de ple dret de l’acord” i “de qualsevol acte posterior que comporte causes” d’aquest nomenament.

Valenciano, director d’El Periódico de Aquí, argumenta que el Consell Rector va baremar els projectes dels aspirants “sense cobertura legal i al marge de les bases públicades, en què no existeix cap referència al tràmit de baremació posterior a la presentació de les candidatures ni previsió ni possibiliat perquè la Comissió aprove cap barem en cap moment”.

A més, el periodista denuncia que “a proposta del Consell Rector, els consellers es van repartir les candidatures presentades i se les van emportar a casa per a baremar-les i va ser posteriorment quan van comunicar a la resta de consellers les qualificacions que individualment havien posat”. Aquesta qüestió, assegura, “ha estat reconeguda, fins i tot, pel president del Consell Rector, Enrique Soriano.

Sol·licita les qualificacions de tots els candidats

L’aspirant ha sol·licitat les qualificacions parcials i totals de tots els candidats a dirigir la CVMC, el procediment d’avaluació i els criteris de valoració emprats per la Comissió de Valoració i pel Consell Rector. Valenciano manifesta que la reobertura de la nova radiotelevisió valenciana “mereixia un concurs públic real, amb garanties, i no un simple paripé”.

Valenciano ha comentat que a la seu de l’antiga RTVV, on té la seu el Consell Rector de la CVMC, “no es disposava de segell oficial per a presentar el recurs” i fins ara han utilitzat un segell de l’extinta RTVV, però la persona encarregada de donar entrada als documents, “els divendres, no ve”. Finalment, ha presentat el recurs amb el registre d’entrada de Seguretat i també a través d’un edifici Prop.

Comparteix

Icona de pantalla completa