L’AVL presentarà a Elda i Petrer les aportacions onomàstiques i les noves publicacions acadèmiques

L’AVL s’ha convertit en la referència dels estudis onomàstics valencians, ja que “les trobades anuals són un punt d’encontre d’especialistes que posen en comú els avanços observats en les últimes investigacions realitzades sobre el tema”, com ha declarat el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, dos dies abans de l’inici de la XI Jornada d’Onomàstica que este divendres i dissabte se celebrarà a Elda i a Petrer.

L’ens normatiu, amb plenes competències en la matèria, presentarà les seues aportacions a l’antroponímia i la toponímia valencianes dutes a terme després de la jornada celebrada a Gandia el 2016. Emili Casanova, president de la Secció d’Onomàstica, explicarà el contingut de les últimes publicacions sobre toponímia de la zona del Vinalopó (fullets municipals d’Elda, Petrer, la Romana i l’Alguenya) i també de la zona del Carxe, subcomarca murciana de parla valenciana.

Per la seua banda, Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüísticotècnics, farà un repàs a les novetats disponibles en el web de l’AVL, on es pot trobar informació toponímica o antroponímica (buscador Corpus toponímic valencià, formulari Valencianitza el teu nom, CIVAL, Diccionari normatiu valencià, etc.). Maite Mollà, tècnica d’Onomàstica de l’AVL, exposarà el projecte Nomenclàtor Toponímic Valencià, compendi de toponímia georeferenciada i normalitzada, que serà elaborat a partir de la Infraestructura de Dades Espacials desplegada per l’Institut Cartogràfic Valencià, així com els criteris utilitzats en la resta de projectes toponímics, com ara la sèrie Mapes Autonòmics.

La jornada d’enguany gira al voltant de la toponímia i l’antroponímia de l’antiga Governació d’Oriola, territori que inclou les comarques del Vinalopó, el Baix Segura i l’Alacantí, i donarà a conèixer les últimes novetats en antroponímia incorporades en la segona edició del Vocabulari de noms de persona, manual de referència obligada en tots els registres civils valencians. Elda i Petrer seran, per dos dies, les capitals de l’onomàstica valenciana, amb la participació de setanta especialistes. La jornada compta amb la col·laboració dels Ajuntaments d’Elda i Petrer, la Universitat d’Alacant, el Centre d’Estudis Locals del Vinalopó (CEL) i l’Associació d’Amics del Patrimoni Històric i Cultural (MOSAICO).

Comparteix

Icona de pantalla completa