Diari La Veu del País Valencià
Almassora injecta 150.000 euros a la reforma de voreres i manteniment d’edificis públics

El SMML detectarà els vials més deteriorats per a prioritzar les obres

L’Ajuntament d’Almassora ha reservat 150.000 euros per a la reparació de vies públiques i el manteniment d’edificis de la seua titularitat. L’increment d’aquestes partides forma part de les modificacions de crèdit aprovades pel ple dijous passat per a fer front a noves necessitats. Voreres, col·legis i edificis públics rebran aquesta injecció econòmica per a garantir la seua conservació.

En concret, 60.000 euros quedaran reservats per al manteniment dels col·legis el pròxim estiu per a la seua posada a punt de cara al curs escolar 2017/2018. Altres 50.000 euros es destinaran a reparacions i conservació d’edificis públics no educatius, mentre que 40.000 euros tindran com a objectiu la reparació de voreres en diferents punts del municipi en funció de l’estat de degradació que presenten.

El Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) gestionarà aquestes partides en funció de l’estat dels carrers i les peticions dels usuaris. De fet, aquestes sol·licituds són les més freqüents en l’apartat específic de la web municipal i l’aplicació per a mòbils, així com les més votades en l’apartat de millora d’accessibilitat dels pressupostos participatius per a l’exercici vigent.

L’estat de les voreres és una de les preocupacions que més comparteixen els veïns, ja que a la mala imatge que provoquen s’uneix el risc de caigudes”, ha defensat el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, en recordar que l’Ajuntament d’Almassora destinarà enguany 100.000 euros a la millora d’accessibilitat i voreres a petició ciutadana. La millora dels vials de la platja i el carrer Sant Quitèria són les més reclamades per davant de l’entorn de la plaça Botànic Calduch.

Aquestes obres se sumaran als 330.000 euros que l’Ajuntament d’Almassora ha reservat per a la segona i tercera fase de reforma del carrer Sant Jaume, que s’executaran de forma simultània. D’aquesta forma, el consistori superarà la meitat del projecte, que es divideix en sis trams, abans que acabe 2017. L’accessibilitat i la seguretat d’aquest punt són els objectius d’una obra que ja acumula 125.000 euros d’inversió per a ampliar la vorera fins als 2,20 metres.

La resta de peticions veïnals que afecten les inversions es desenvoluparan en breu amb la intervenció en l’Escola Taller (60.000 euros), el projecte més votat, seguit de l’obertura de zones d’ombra i la instal·lació de fonts (25.000 euros).

Mentre que la suma global destinada a nous projectes és de 75.000 euros, en primer lloc s’executarà l’ampliació del Centre de Formació, que té un pressupost tancat.

Comparteix

Icona de pantalla completa