Diari La Veu del País Valencià
Gaspar demana a Puig que no aprofite el seu càrrec durant les Primàries
Europa Press / València

El també alcalde de Faura i diputat s’ha mostrat convençut que en aquestes primàries “s’acabarà triant el futur president de la Generalitat”. “Serà un procés apassionant”, ha ressaltat.

Preguntat per les declaracions de Puig en les quals ha dit que seguirà com a secretari general encara que perda les primàries, Gaspar ha indicat que “no estem en un procés ‘congressual'”, i que “ara toca triar el cap de llista del PSPV i amb tota seguretat el pròxim president de la Generalitat”.

Respecte a les seues diferències amb Ximo Puig, ha assenyalat que comparteixen partit però tenen “diferents enfocaments de com afrontar algunes decisions que fa falta prendre després d’aquest desastre del Govern valencià”, i ha ressaltat que vol “aportar, sobretot, una visió més encarada cap al 2015 i no cap al 1983”. Considera que hi ha hagut “massa temps en el qual s’ha parlat de la prima de risc, dels bancs i de conceptes que no són la gent”, per la qual cosa creu que “cal tornar a la política de les persones”.

Toni Gaspar, preguntat per si creu que està en igualtat de condicions que Puig, ha destacat que espera que “el secretari general, mentre compatibilitza la seua funció amb la de candidat, deixe a banda” el seu càrrec. Ha assenyalat que açò no està arreplegat en el reglament de les primàries valencianes, però sí en el d’altres formacions com el PSC, i ha explicat que en el Comitè Nacional d’aquest diumenge no va dir res perquè “tocava estar tots contents”.

“Confie que s’ho plantejarà”, ha dit Gaspar, que ha assegurat que és el que ell faria, perquè, al seu judici, “la imparcialitat no solament s’ha de fer, sinó també s’ha d’ostentar perquè és el que es veu des de fora”. En aquesta línia, ha ressaltat que aquest procés de primàries “ha de ser exemplar; no podem tenir ni un dubte que farem el correcte”. Inquirit pel comitè de garanties constituït aquest diumenge, ha respost que “no ha sigut un bon començament” aprovar la seua composició “sense fer cap consulta”.

DEBATS

En un altre ordre de coses, s’ha mostrat favorable a participar en debats amb Puig perquè, en la seua opinió, “no s’entén que en el segle XXI hi haja un procés amb dues persones que estan aspirant al mateix i no puguen debatre”.

Comparteix

Icona de pantalla completa