Diari La Veu del País Valencià
Destitueixen vicepresident de la Diputació de Castelló (PP) després d’una denúncia de Compromís
Europa Press / Castelló de la Plana

D’aquesta forma, Martínez deixarà el seu càrrec com a vicepresident primer de la institució provincial, així com de l’àrea d’Infraestructures i Cooperació, encara que manté la seua acta de diputat.

Davant aquesta situació, el president de la Diputació ha assegurat en un comunicat que “ni la Diputació de Castelló va a permetre que es construïsca aquesta infraestructura en aquests terrenys, ni l’Ajuntament de Borriol comprarà la parcel·la”.

Així, el punt relatiu a l’expropiació dels terrenys que havia de votar-se aquest dijous en el ple municipal ha sigut retirat finalment.

Precisament la formació Bloc-Compromís de Borriol ha mostrat aquest dijous el seu temor que l’expropiació dels terrenys de la depuradora “ocultara” un possible “tracte de favor o d’informació privilegiada” i advertia que part dels terrens afectats són propietat de Franvaltur, “una empresa vinculada al vicepresident Francisco Martínez”.

El portaveu del Bloc-Compromís a Borriol, Silverio Tena, considerava, després d’analitzar l’expedient d’aprovació del conveni per a l’expropiació dels terrenys de la depuradora del municipi, “políticament inacceptable” i “legalment qüestionable” que una empresa vinculada directament al diputat d’Obres i Serveis de Diputació “puga beneficiar-se d’un projecte públic pagat amb els diners de tots els ciutadans del municipi”.

Tena, que ja havia denunciat el “excessiu” preu d’expropiació dels terrenys, “quasi sis vegades més que altres expropiacions amb el valor de mercat”, havia criticat que entre els beneficiaris d’aquesta expropiació figurava l’empresa Franvaltur.

Així mateix, qualificava de “sospitós” el canvi de terrens afectats per l’expropiació i de “políticament indecent” que “una empresa vinculada al diputat d’Obres i Serveis de la corporació provincial puga resultar directament beneficiària”.

Comparteix

Icona de pantalla completa