Diari La Veu del País Valencià
Centernars de veus es concentren en solidaritat amb Vicent Maurí

RedactaVeu / València.

Centenars de persones s’han apropat a la Ciutat de la Justícia de València per a donar suport a Vicent Mauri que està sent jutjat per un delicte de faltes i d’ordre públic. Al jutjat d’instrucció núm.11 de València, té lloc un judici de faltes contra Vicent Maurí, portaveu d’Intersindical Valenciana, a qui acusen d’una falta contra l’ordre públic per una denúncia presentada per la policia i tramitada per la Delegació del Govern. En concret, se l’acusa que el 26 de juliol de 2013 va ocasionar un altercat d’ordre públic.

Les mostres de suport han arribat des de:

La Confederación Educadores Americanos, Federación Sindical Mundial, CGT de Perú, CTA de Argentina, Solidaires de Francia, SUD Vaud de Suissa, Confederación Intersindical, Intersindical – CSC, Intersindical Alternativa de Catalunya, STEI Illes Balears, SAT d’Andalusia, CGT, Intersindical Canaria, Intersindical d’Aragó, Unió Sindical de Base d’Itàlia, Unió Sindical Italiana, Unió de Llauradors i Ramaders del PV, Sindicat Unitari de Catalunya, Frente Nacional de Lucha de Guatemala, Comités para la Unidad Obrera (CUO), ESK Sindikatu, Colegio de profesores de Chile, Coordinadora Obrera Sindical, Movimiento de Unidad Transformadora del COLPROSUMAH (MUTC) de Guatemala, SEMMHK PEO (Cyprus), Sindicat Ferroviari i nombrosos STE i Intersindicals de l’Estat Espanyol.

Representants de Compromís

També nombroses organitzacions socials com: Fundación Rigoberta Menchú de Guatemala, Instituto de Pedagogia Popular del Perú, Associació Víctimes del Metro, Acció Cultural del PV, Enllaçats per la Llengua, Ensenyants Solidaris, Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD) de València, FAPA – València, ATAC – PV, Associació Dones Antígona, Front Cívic, Constituents, Democracia Real Ya València, Instituto de Formación para Educadores de Niños, Niñas y Adolescentes Trabajadores de América Latina y el Caribe (IFEJANT), Sodepau, Col·lectiu Sud Cacarica, Asamblea de Desemplead@s y Precari@s de LHorta Sud, Bloc Estudiants Agermanats (BEA), El Tempir, SEPC – UVEG, Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH), Assemblea Docents Illes Balears, Asociación Valenciana de amistad con Cuba Jose Martí, AES Estudiantes, Plataforma pel Dret a Decidir, ACONTRACORRENT, Col·lectiu Ronda….

I partits polítics com: Coalició Compromís, Esquerra Unida del País Valencià, PSAN, MDT, Construyendo la Izquierda, ERPV, Esquerra Anticapitalista, PCPV…

Representants d’EUPV

En aquest l’enllaç es poden llegir els escrits de suport

Intersindical Valenciana afirma que les acusacions fetes són totalment falses. No és cert que hi haguera cap desordre públic. Els fets van ser que en acabar una concentració, la policia va retindre tres persones per identificar-les.

En aquest moment, un grup de persones, entre les quals estava Vicent Maurí, es van interessar per la seua situació i es van posar a disposició de les persones retingudes per facilitar-los assessorament jurídic a través dels advocats de les diverses organitzacions presents.

Representants de FAPA

Al final, una de les persones va ser conduïda a la comissària de Sapadors per identificar-la per no portar la seua documentació. Intersindical Valenciana afirma que cap de les persones que van acompanyar les persones retingudes durant tot el temps que va durar la retenció i identificació va produir cap desordre públic. Per tant, segons el sindicat “estem, una vegada més, davant d’una actuació que pretén criminalitzar les protestes socials i intimidar els activistes.”

Comparteix

Icona de pantalla completa