Diari La Veu del País Valencià
Les biblioteques municipals conquisten els més menuts de Petrer
Des de novembre de 2016 fins a febrer de 2017, més de 700 alumnes de primer i segon curs de primària dels col·legis de Petrer han passat o passaran per les Biblioteques Poeta Paco Mollá i Poeta Enrique Amat.

L’Ajuntament de Petrer, a través de la Regidoria de Cultura, té en el foment de la cultura una de les seues prioritats. En aquest sentit, a més de totes les activitats culturals que s’organitzen setmana després de setmana, des d’aquesta àrea s’engeguen iniciatives destinades als més petits del municipi. És el cas de les visites escolars a les dues biblioteques de Petrer, que es fan en castellà i en valencià.

Des de novembre del passat any i fins a febrer de 2017, han passat i passaran durant els propers dies per la biblioteca Poeta Paco Mollá i la biblioteca Poeta Enrique Amat més de 700 xiquets i xiquetes dels diferents col·legis del municipi. Alumnes de 1er i 2n de primària als quals, segons compte Mari Carmen Rico, bibliotecària municipal, “pretenem acostar-los la biblioteca, que coneguen tot el que poden trobar ací i el món tan fascinant que poden descobrir a través de la lectura”. Durant una hora i de forma propera i amena, Ma Carmen els exposa als petits visitants tots els serveis que ofereix la biblioteca, els parla de la possibilitat si es fan socis i aprofita per explicar-los un compte amb el propòsit que s’animen després a fer un cop d’ull als contes que amaguen les prestatgeries de la biblioteca.

En 2016, les biblioteques municipals van rebre un total de 39.147 visitants, dels quals 11.707 van ser menors de 13 anys. Quant als socis, a data 31 de desembre, els nombres registraven 8.642 socis, amb 428 noves inscripcions durant el passat any.

Les biblioteques de Petrer compten amb sales de lectura, serveis d’informació i referència, hemeroteca, fons local, préstec de llibres online, ordinadors amb Internet gratuït i wifi, entre molts altres serveis.

Comparteix

Icona de pantalla completa