Diari La Veu del País Valencià
Petrer recupera la normalitat després de la forta nevada
El treball coordinat de la Policia Local, Guàrdia Civil, Creu Roja Petrer, Protecció Civil i Sense Barreres permet respondre a la situació imprevista generada per la forta nevada a la província.
Ahir la normalitat del municipi es va veure alterada per la intensa nevada caiguda a la província que va obligar la Guàrdia Civil a tallar l’autovia A-31 en sentit Madrid a l’altura del Polígon dels Pedreres i a la Policia Local de Petrer a tancar diverses carreteres d’accés a paratges municipals com el Xorret de Catí o la Finca Ferrusa.
Aquest matí a primera hora el trànsit ja ha estat restablit en tota l’autovia A-31 i tots els accessos a paratges municipals han estat oberts després de l’actuació dels equips de treball de la Diputació, especialment en la carretera d’accés al Xorret de Catí.
Des de les 9 hores del matí d’ahir, la Policia Local de Petrer es va coordinar amb la Guàrdia Civil per establir controls en les rotondes d’accés al municipi, especialment en la rotonda del Guirney, informant als conductors del tall de l’autovia i de la possibilitat de detenir la marxa o donar la volta en sentit Alacant. L’operatiu va estar funcionant fins a les 19:30 hores aproximadament. Durant tota la jornada, la Policia Local es va veure obligada a buscar zones d’aparcament dins del municipi on albergar tots els vehicles que no podien circular per l’autovia, especialment camions i vehicles articulats. Segons fonts oficinales, les restriccions i corts de la A-31 entre Petrer, Saix i Villena van deixar un balanç de 730 vehicles atrapats.
Davant la previsió que el trànsit no es restablís en l’autovia A-31, Creu Roja i l’Ajuntament de Petrer, en col·laboració amb Sense Barreres i Protecció Civil, van decidir, entorn de les 18 hores, habilitar un alberg amb llits a la seu de Sense Barreres. Diverses persones es van interessar, però, finalment, solament una dona de Bonete va fer ús de l’alberg improvisat. Segons Creu Roja, diferents camioners van passar la nit en els seus camions, fins als quals voluntaris de Creu Roja es van acostar per lliurar-los mantes, menjar calent i informar-los de la possibilitat de passar la nit en l’alberg habilitat. L’operatiu especial engegat per Creu Vermella ha estat funcionant tota la nit.
Des de la Regidoria de Policia Local i Seguretat Ciutadana s’ha agraït el treball i la coordinació de Creu Vermella, Sense Barreres, Protecció Civil, Policia Local, Guàrdia Civil i totes les persones que desinteressadament van col·laborar amb el dispositiu d’emergència.
Des de la Policia Local de Petrer es recomana seguir extremant la precaució durant tot el cap de setmana, especialment si es decideix agafar el cotxe per desplaçar-se a zones de muntanya per gaudir de la neu. Així mateix, es recorda la importància de respectar la senyalització de carreteres tallades per evitar possibles accidents per neu o gel.

Comparteix

Icona de pantalla completa