Diari La Veu del País Valencià
Petrer estrena ‘Paraules en les butxaques’
El Teatre Cervantes i el Centre Cultural de Petrer s’han convertit en els primers espais escènics de la província d’Alacant adaptats per a persones amb discapacitat auditiva.

Gràcies a la recent instal·lació del sistema de bucles magnètics en la platea i en la taquilla del Teatre Cervantes de Petrer, dissabte que ve 14 de gener, a les 18.30 hores, les persones amb discapacitat auditiva podran gaudir, per primera vegada, d’una representació teatral en el Teatre Cervantes de Petrer. La instal·lació d’aquest sistema, pionera en els espais escènics de la província d’Alacant, permet a les persones amb alguna discapacitat auditiva rebre directament el so en el seu audiòfon, eliminant el so ambiente de la sala i de l’altaveu i la distància.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Petrer, Fernando Portillo, acompanyat per Antonia Noya, en representació de APANAH, Associació Provincial de Persones amb Discapacitat Auditiva i les seues Famílies, han presentat la recent instal·lació del sistema de bucles magnètics, que s’ha dut a terme, a més d’en el Teatre Cervantes, en el saló d’actes del Centre Cultural.

Es tracta d’un projecte pioner en la província d’Alacant fruit del treball de l’Ajuntament de Petrer per a eliminar les barreres de l’entorn immediat i quotidià amb les quals es troben dia a dia les persones amb discapacitat auditiva i que els impedeix gaudir de les representacions teatrals i d’altres actes culturals de Petrer com qualsevol altre ciutadà.

Aquest sistema, en el qual l’Ajuntament de Petrer ha invertit 11.900 euros, s’ha instal·lat amb cables situats sota el sòl del teatre de manera que arribe a tots els seients de la sala, a diferència d’altres espais escènics, on únicament arriba a alguns seients.

El sistema de bucle magnètic s’estrena dissabte que ve amb la representació de “Paraules en les butxaques”, obra dels actors locals Pepa Sarrió i Joan Miquel Reig. L’obra, amb entrada gratuïta, va a comptar amb pantalles amb subtítols en l’escenari perquè la representació siga 100% accessible.

Comparteix

Icona de pantalla completa