Diari La Veu del País Valencià
Petrer rep els Reis Mags amb una cavalcada de més de 1.000 persones
La Cavalcada dels Reis d’Orient de Petrer és singular i única ja que, excepte les carrosses dels Reis Mags d’Orient, les altres carrosses i tot el atrezo que apareix en la Cavalcada és creat de manera artesana i partint de zero pel personal de l’àrea de Serveis Generals de l’Ajuntament de Petrer.
Aquesta tarda, a boqueta nit, els petrerenses tornaran a encendre i rodar les tradicionals falles d’espart per il·luminar el camí que han de seguir Melcior, Gaspar i Baltasar, les seves Majestats els Reis Mags d’Orient, per no faltar a la seva cita amb les nenes i nens de Petrer. En el magatzem de l’Àrea de Serveis Generals de l’Ajuntament de Petrer es treballa des de fa setmanes perquè, a partir de les 18.30 hores de la tarda, tot estigui llest per donar començament a la tradicional Cavalcada de Reis que recorrerà els carrers de Petrer. Una cavalcada que és única perquè, excepte les carrosses dels tres reis, la resta de carrosses i tot el atrezo que apareix en ella és confeccionat de forma artesanal pel personal del Departament de Serveis Generals de l’Ajuntament.
Aquest any participen més de 1.000 persones en una Cavalcada que va a comptar amb un total de 10 carrosses il·luminades amb 30 garlandes de 12 metres de longitud cadascuna i amb il·luminació làser i en la qual es van a llançar prop de 1.200 quilos de caramels. Una desfilada que compta amb la implicació de nombrosos col·lectius locals per fer possible aquesta tarda màgica com Sense Barreres; les dues bandes de música locals, l’Associació Musical Verge del Remei i la Societat Unió Musical de Petrer; les colles dels Moros Nous i els Moros Vells; la colla El Terròs; diferents associacions de veïns; l’Escola de ball de Cayetana Ferrández de l’Associació Tot per la dança; etc.
La Cavalcada tindrà un primer bloc dedicat al Món Disney, organitzat per la Regidoria de Joventut, al qual seguirà un segon bloc sobre el món dels somnis i de la fantasia amb referències a l’univers i l’astronomia (tenint en compte que els Reis d’Orient eren astrònoms), amb animals mitològics i éssers de fantasia. Tancarà la Cavalcada el bloc més tradicional.
Quant als aspectes més tècnics de la Cavalcada, per evitar els talls que inevitablement es generen per la participació de nombrosos grups de ball, des de l’organització s’han previst tres parades tècniques al llarg del recorregut per a la reagrupació del sèquit. El primer en el creuament de l’Avinguda de Madrid amb Avinguda d’Elda; el segon en l’encreuament d’Avinguda d’Elda amb la de Felipe V; i l’últim, ja arribant al final del recorregut, en l’encreuament de País Valencià amb el de Gabriel Payà. En referència a la seguretat, les carrosses aniran flanquejades en tot moment pel personal municipal i voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja per evitar que els més petits s’acostin massa a elles i el risc derivat d’aquests fets. També cal esmentar que la Policia Local va a establir un protocol especial de seguretat durant tota la tarda per evitar que vehicles de tercera categoria com poden ser camions i autobusos puguin accedir al circuit de la Cavalcada.
La Cavalcada donarà començament a les 18:30 hores de la tarda des del CP. Rambla del Molins per recórrer posteriorment l’Avinguda de Madrid fins a l’encreuament amb l’Avinguda d’Elda. Està previst que els Reis Mags d’Orient arribin a l’Església de la Santa Creu entorn de les 19:15 hores, on llegiran un missatge i rebran les salutacions i les peticions de tots els nens i nenes que ho desitgin. La Cavalcada continuarà fins a la Plaça de Baix, on es preveu que els Reis d’Orient arribin sobre les 20:15 hores i on també llegiran un missatge i saludaran els més petits congregats en aquesta zona del municipi.

Comparteix

Icona de pantalla completa