Diari La Veu del País Valencià
En marxa el pagament de la segona fase de Xarxa Llibres
La regidoria d’Educació ha anunciat l’engegada del pagament de la segona fase del programa Xarxa Llibres, a través del qual es retornarà un màxim de 100 euros als escolars per la compra dels llibres de text.

Xarxa Llibres és un programa de gratuïtat de llibres de text dirigit a la creació d’un banc de llibres i altres materials per a l’alumnat d’Educació Especial, Primària, Secundària i Formació Professional Bàsica en els centres docents públics i privats-concertats de la Comunitat Valenciana i està finançat en parts iguals per la Generalitat Valenciana, les diputacions i els ajuntaments.

La regidora d’Educació, Silvia Rodríguez, ha recordat que a l’inici del programa es van inscriure un total de 2895 escolars a Petrer i en una primera fase es va abonar un total de 281.857,73 euros. Una vegada complits els pagaments de la primera fase, s’engega aquesta segona fase en la qual s’abonarà un total de 133.142,62 euros a un total d’1.949 escolars amb dret al cobrament de l’ajuda. Solament rebran el segon pagament aquells escolars que en el seu moment van presentar factura de compra de llibres per un valor superior als 100 euros. En xifres absolutes s’han atès 2.895 sol·licituds amb una despesa global en ambdues fases de 415,000 euros.

El propòsit del programa Xarxa Llibres és crear un banc de llibres en els centres educatius d’ensenyaments obligatoris i garantir la gratuïtat del material escolar per a aquest curs i els següents. Aquest programa permet també treballar amb els escolars la responsabilitat de mantenir el material en bones condicions així com el respecte pels mateixos.

Comparteix

Icona de pantalla completa