Diari La Veu del País Valencià
Petrer reb la visita dels usuaris dels horts urbans de Saix
Els horts populars de Ferrusa van rebre la setmana passada una visita dels usuaris dels Horts urbans de Saix, que coordina la regidoria de Medi ambient de la veïna població. La vintena d’usuaris dels horts van fer un recorregut que els va portar als horts urbans de Petrer, situats en Ferrusa; a l’empresa ‘La Reserva’, també situada a Petrer, que produeixen i comercialitzen productes ecològics; i a una partida rural petrerí, Caprala, on l’Associació d’Amics de L’Avaiol ha recuperat una horta tradicional que portava mig segle perduda. “Considerem que és una excel·lent manera d’ampliar coneixements, amb experiències in situ amb persones, institucions, empreses i associacions properes que treballen per la integritat i sostenibilitat alimentària en la nostra societat”, va comentar el regidor de Medi ambient de Saix, Javier Martínez, que al costat del tècnic d’àrea municipal, Carlos Sánchez, va encapçalar l’expedició.
Des de la Regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament de Petrer es mostren molt satisfets per la labor que exerceixen els horts populars i perquè aquests serveixen d’exemple per a altres poblacions, recordant que en els horts es fomenta l’ús de pràctiques ecològiques i són una eina excel·lent per despertar la consciència sobre sobirania alimentària.
L’Ajuntament de Petrer estudia ampliar els horts per 2017
Des de l’àrea de Medi ambient ja s’està pensant a ampliar els espais dedicats als horts populars, ja que es tracta d’una iniciativa amb una important demanda en la qual sempre hi ha persones que es queden fora. És per això que s’està barrejant la possibilitat de, o bé ampliar l’espai dedicat a horts en Ferrusa, o bé buscar alguna alternativa en alguna parcel·la que estigui en el nucli urbà.

Comparteix

Icona de pantalla completa