Diari La Veu del País Valencià
Petrer engegarà un estudi per a conèixer l’estat de salut de cada arbre
L’Ajuntament de Petrer està treballant per a engegar un estudi que permeta conèixer de manera individualitzada l’estat integral de cada arbre de l’Avinguda Felipe V i de la Plaça de Baix.

L’Ajuntament de Petrer, a través de les Regidories de Serveis Generals i Urbanisme, està treballant per a engegar un estudi que permeta conèixer de manera individualitzada l’estat integral de cada arbre de l’Avinguda Felipe V i de la Plaça de Baix, amb l’objectiu de determinar l’estat de salut de cada exemplar per a prendre les mesures oportunes.

Prèviament a aquest estudi, la Regidoria, després de la caiguda d’un arbre en l’Avinguda Felipe V el passat mes de maig, va sol·licitar informes a dos enginyers agrònoms diferents per a conèixer l’estat de salut dels arbres. Tots dos remarquen que els exemplars no presenten problemes de salut aparents, si bé és cert que els oms es caracteritzen per la mala qualitat de la fusta i que el orín dels animals moltes vegades causa una greu deterioració del tronc dels arbres. El segon informe, a més, incorpora una sèrie de recomanacions com no talar els arbres de manera sistemàtica, airejar la terra, canviar el tipus de reg o col·locar tanques circumdant cada arbre per a evitar el orín animal, entre unes altres.

Sobre la base d’aquestes recomanacions, la regidoria preveu aquest nou estudi que va a oferir una nova anàlisi individualitzada i integral de l’arbre. Aqueix informe indicarà els passos a seguir, ja siga la tala de l’arbre en qüestió i la seua substitució per un altre autòcton, com el lledoner, o un altre tipus d’actuació.

Des de la Regidoria s’ha apuntat que periòdicament els tècnics de l’àrea duen a terme una inspecció per a veure possibles canvis que puguen oferir indicis d’algun problema de salut i, si resulta oportú, dur a terme les actuacions pertinents per a garantir la seguretat dels ciutadans i vehicles de Petrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa