Diari La Veu del País Valencià
Més de 1.300 persones visiten Petrer durant les Jornades de patrimoni
El nombre de visitants s’ha incrementat en més d’un 30% pel que fa a la xifra de l’any passat.

Les XIX Jornades de portes obertes del patrimoni petrerense, celebrades el cap de setmana passat del 17 i 18 de setembre, han resultat tot un èxit de participació. Al llarg del cap de setmana, 1.317 persones han visitat els diferents monuments del centre històric de Petrer, la qual cosa suposa un increment superior al 30% en la xifra de visitants pel que fa a les dades de 2015.

El castell i les cases-cova han sigut els monuments que més interès han despertat entre els visitants. La recreació històrica dels Cavallers d’Al-Basit en la sala noble del castell i la possibilitat d’accedir al calabós, que únicament s’obri durant aquest cap de setmana, han suposat els majors al·licients per al públic. En total, s’han comptabilitzat 2.739 visites als diferents monuments: castell i cases-cova (1.317 visites), lloc antiaeri del Altico (386), el forn de Vila Petraria (536) i el museu Dámaso Navarro (500), encara que com a molts visitants han acudit a diversos monuments, es considera que la xifra obtinguda en el castell i cases-cova és significativa del públic assistent.

Fernando Portillo, Regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Petrer, ha manifestat la seua satisfacció per l’èxit de participació de les jornades i ha subratllat el bon treball conjunt realitzat per Cultura, Turisme i el Museu a nivell de difusió i d’organització. “La promoció i la publicitat que se li ha donat a l’esdeveniment en els mitjans de comunicació i la gran difusió en les diferents xarxes socials de l’Ajuntament han sigut claus perquè les jornades hagen sigut tot un èxit i la no coincidència amb el mercat medieval no haja afectat en cap cas a la xifra de visitants”, ha assenyalat l’edil.

cal destacar la visita el diumenge al matí als monuments petrerenses dels integrants de les corals tarragonines de Reus i Vilallonga del Camp, acompanyats pel Cor de Veus de la “Escola Tradicional i Dansa” de Petrer. La seua presència en el municipi estava motivada per la seua participació en la I Trobada Coral de Petrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa