Diari La Veu del País Valencià
Petrer posa a disposició dels xiquets la poesia de Paco Mollà
El Regidor de Cultura, Fernando Portillo i Luis Abad de l’associació Conta 3 han presentat aquest matí el Taller de Lectura “Paco Mollá, poeta”. Un taller que cerca la promoció de la lectura entre els escolars de Petrer i alhora difondre la poesia de Paco Mollá gràcies a la lectura del llibre Per què no véns amb mi?.
Tal com ha comentat Abad, aquest projecte va començar la seua marxa al novembre amb diverses visites per les aules dels col·legis de Petrer on es plantege als xiquets un “truc poètic”. En ell, se’ls donava als xiquets poemes de Paco Mollá per a intercanviar-los per poemes populars i tradicionals que havien de cercar i preguntar en les seues cases.
“D’aquesta manera anem a realitzar un llibre gegant on estaran presents aqueixos poemes que formen la tradició de Petrer i que s’han obtingut gràcies a la col·laboració dels xiquets de la localitat.”
Portillo ha comentat que aquest llibre gegant estarà present en les pròximes setmanes en ambdues biblioteques de Petrer amb la finalitat de que es puguen conèixer tot el conjunt dels poemes tradicionals obtinguts.
El Taller de Lectura, continuació d’aquest projecte, s’emplaçarà per tant del 3 a l’11 de maig en el Forn Cultural i del 19 al 31 de maig en el Centre Cultural i participaren escolars d’entre 5 i 12 anys. Les visites seran en horari escolar i comptaren amb la col·laboració dels docents i centres educatius que analitzen la poesia de l’important escriptor petrerí en l’aula i després en aquest Taller.
L’activitat, està organitzada per la regidoria de cultura i col·labora la Fundació Cultural Poeta Francisco Mollá Montesinos i l’Obra Social CaixaPetrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa