Diari La Veu del País Valencià
La Seu Universitària de Petrer oferirà dues conferències pel Dia del Llibre
Una presentació d’un llibre sobre l’anihilació de la República Espanyola i la visita del premi nacional de literatura infantil i juvenil tindran lloc a Petrer.
La recentment inaugurada seu universitària de Petrer, dependent de la Universitat d’Alacant, ha programat dues activitats literàries aprofitant la proximitat del dia internacional de llibre que tindrà lloc el pròxim 23 d’abril.
La primera d’elles, que tindrà lloc aquest mateix dijous 21 en el Forn Cultural de Petrer, serà la presentació del lliure “Anihilació de la República i càstig a la lleialtat”, obra dels catedràtics d’Història Contemporània de la Universitat d’Alacant, Glicerio Sánchez i Roque Moreno, que intervindran en la mateixa presentació per a explicar el fonaments i la recerca històrica realitzada per a la publicació del llibre.
Al costat d’açò, tal com han informat el Regidor de Cultura, Fernando Portillo i el coordinador de la Seu, Pedro Payá, la dijous que ve dia 28 d’abril tindrà lloc una conferència de l’escriptor Gustavo Martín Garzo, amb el nom de “La pregunta per la realitat: veritat i ficció en la literatura”, aquesta vegada, en el saló d’actes de CaixaPetrer (C/Sant Bartolomé 2).
Gustavo Martín Garzo és fundador de les revistes literàries Un àngel més i El signe del teuladí. Ha col·laborat amb els seus articles en els mitjans més importants del país i ha participat en múltiples congressos de literatura. En 2004 va ser premi nacional de literatura infantil i juvenil per la seua obra Tres Contes de Fades.
Payá ha animat als ciutadans al fet que acudisquen a ambdues conferències on “es plantegen dues qüestions molt importants, d’una banda, la reflexió pel primer període democràtic del país en el cas de la primera conferència i d’altra banda, la qüestió de la relació entre la memòria individual i col·lectiva en el cas de la conferència de Martín Garzo, ambdues conferències molt interessants que contribueixen a impulsar la riquesa cultural de Petrer.”

Comparteix

Icona de pantalla completa