Diari La Veu del País Valencià
Petrer inicia un pla de fumigació natural que disminuirà l’ús de productes químics
L’Ajuntament de Petrer, a través de la Regidoria de Serveis Generals, ha engegat un nou pla de fumigació en la ciutat en el qual, mitjançant mitjans naturals, s’evitarà l’ús de productes químics en diversos parcs i arbres de la ciutat.

Tal com ha comentat la regidora de Serveis, Irene Navarro, aquest matí, les tasques de fumigació amb aquestes innovacions ja han començat a Petrer. En primer lloc, una de les tècniques que es va a utilitzar serà l’endoteràpia, una tècnica que consisteix en la injecció d’una substància nutritiva en el tronc dels arbres i que permet, de forma natural, el seu sanejament i desinfecció.

D’altra banda, Navarro ha comentat que en els parcs 9 d’Octubre i el Campet s’utilitzarà una tècnica coneguda com a “ús de nematodes”. “Els nematodes són uns cucs microscòpics que ataquen les bateries i plagues dels arbres. Gràcies a ells podem fumigar els arbres de tots dos parcs, ja que en ells no es poden utilitzar productes químics i els nematodes són completament naturals i, per tant, si es poden utilitzar per a aquesta comesa”. A més, paral·lel a açò també s’utilitzaran xicotets organismes que actuen com a depredadors biològics que ajudaren a lluitar contra plagues com el pugó o la xinxilla.

Navarro s’ha sentit “molt satisfeta amb aquest pla ideat pels tècnics de la Regidoria de Serveis que en aquests moments ja està actuant sobre multitud d’arbres i jardins de la ciutat. Aquestes mesures alternatives i naturals aniran acompanyades d’altra banda de la fumigació química que s’està fent en 180 palmeres de la zona San José, el Castell i Guirney per a lluitar contra el picudo roig que afecta a les palmeres de la varietat canària d’aqueixes zones.

Comparteix

Icona de pantalla completa