Diari La Veu del País Valencià
Petrer rebuja l’acord de la UE sobre les persones refugiades
Aquest matí en roda de premsa, Pura Díaz regidora de Paz i Solidaritat, ha manifestat la seua repulsa a l’acord signat pel Govern en funcions. Alhora que ha informat que com a Corporació municipal de l’Ajuntament de Petrer i per unanimitat de tots els grups polítics amb representació municipal s’ha subscrit i la decisió de l’Equip de Govern i també del grup “Sí Podem”, d’arriar la bandera de la Unió Europea fins que aquesta situació no canvie.

Petrer, -ha manifestat Pura Díaz- com a Municipi d’Acolliment i pertanyent a la Xarxa de Ciutats Refugie de la Generalitat Valenciana (fet aprovat en ple de 24 de setembre per unanimitat de tots els grups polítics amb representació en l’ajuntament de Petrer) vam mostrar el nostre rebuig més absolut a aquest acord, instem al Govern d’Espanya (en funcions) que establisca una línia prioritària d’ajuda humanitària i que accepte l’entrada de refugiats/as a la qual ens vam comprometre (17.700 persones en inici). I que com a Comunitat Autònoma que tenim tots els llits preparats per a aquest acolliment se’ns permeta fer ús dels recursos i els mitjans que tenim destinats per a aquesta fi.

El manifest subscrit és el següent:

PETRER: els drets humans no es negocien.
NO A l’ACORDE UE-TURQUIA

Quatre anys després del començament de la guerra a Síria, més de 3 milions de persones s’han convertit en refugiades, sobretot en els països veïns com Líban, Jordània, l’Iraq i Turquia. A més, més de 6’5 milions de sirianes i sirians estan desplaçats dins del país.
En l’origen d’aquests terribles conflictes es barregen els interessos d’alguns països amb els interessos econòmics de les grans corporacions; l’intent de superació de les crisis econòmiques dels països occidentals a través de polítiques desenvolupades que cerquen afavorir els interessos econòmics dels monopolis a força de saquejos i guerres. El tràfic d’armes, en mans d’interessos occidentals, provoca i agreuja els conflictes.

L’acord adoptat el 20 de març pel Consell Europeu amb Turquia evidencia l’absoluta insensibilitat de la UE i els Estats membres davant la crisi humanitària dels refugiats que arrisquen la seua vida fugint de la guerra.

La UE, a més d’incomplir la legalitat internacional, eludeix la seua responsabilitat de donar resposta a les milers de persones refugiades que s’amunteguen en les seues fronteres mitjançant un acord amb Turquia per a deportar a aqueix país a immigrants, econòmics i també demandants d’asil, que arriben a la UE a través d’aquest país, a canvi que els Estats membres resituen al mateix nombre de persones refugiades assentades en territori turc.

La UE ha signat un acord que vulnera l’especial protecció que el dret internacional reconeix a demandants d’asil mitjançant la seua assimilació a immigrants econòmics i refugiats, considerats “il·legals”. S’expulsarà a Turquia a milers de refugiats que han arribat a Europa per aquesta via.

La UE ha “comprat” les devolucions a Turquia per 3.000 milions d’euros pels costos de gestió i 3.000 milions addicionals en 2018, sense cap mecanisme de control de la destinació del pressupost com si es tractara de mercaderies en lloc de persones; a més de l’eliminació del requisit de visat per a ciutadans i ciutadanes de Turquia a Europa a partir de juny de 2016 i l’agilitació de l’entrada de Turquia a la UE.

Amb aquest acord s’externalitza l’atenció a les i els refugiats que fugen dels conflictes bèl·lics convertint-ho en un negoci per a les màfies i un salconduit de països com Turquia per a entrar en a l’UE.

El sistema un-per-un (intercanvi de refugiats sirians) no té sentit i és una violació del dret internacional i dels tractats de la UE.
La UE no hauria de ni tan sols contemplar el pagar a Turquia per a mantenir a les persones refugiades en campaments inhumans sense cap perspectiva, i no hauria d’haver-hi cap intercanvi entre el manteniment dels refugiats i refugiades fora d’Europa i l’acceleració de les negociacions d’adhesió a la UE.

Manifestem el nostre més absolut rebuig a la política de la UE i la complicitat dels seus Estats membres davant la crisi humanitària que vivim a Europa.

A Petrer com a Municipi d’Acolliment i pertanyent a la Xarxa de Ciutats Refugie de la Generalitat Valenciana (fet aprovat en ple de 24 de setembre per unanimitat de tots els grups polítics amb representació en l’ajuntament de Petrer) vam mostrar el nostre rebuig més absolut a aquest acord, instem al Govern d’Espanya (en funcions) que establisca una línia prioritària d’ajuda humanitària i que accepte l’entrada de refugiats/as a la qual ens vam comprometre (17.700 persones en inici). I que com a Comunitat Autònoma que tenim tots els llits preparats per a aquest acolliment se’ns permeta fer ús dels recursos i els mitjans que tenim destinats per a aquesta fi.

Comparteix

Icona de pantalla completa