Diari La Veu del País Valencià
Els Jardins de l’Esplanada de Petrer es diran Jardins Alcalde Vicente Maestre 
La Junta de Govern de l’Ajuntament de Petrer va decidir per majoria nomenar els jardins situats sota el Passeig de l’esplanada i que mancava de nom fins ara, “Jardins Alcalde Vicente Maestre”, en homenatge al primer alcalde democràtic de Petrer, el socialista Vicente Maestre Juan.

La proposta de nomenar aquest parc va ser iniciada per Juan Conejero president de l’associació d’oci de la tercera edat FITE, la proposta de la qual va ser presentada en el Consell Municipal de la Cultura on es va aprovar sense ningun vot en contra, portar-la a Junta de Govern, òrgan on finalment s’ha acceptat la proposta.

cal destacar que en el ple següent a la seua defunció, a la fi de 2013, els grups polítics de l’Ajuntament van acordar homenatjar la seua labor amb el nomenament d’un carrer o espai públic, voluntat que ara es fa realitat.

En les pròximes setmanes tindrà lloc un acte de retolació dels jardins i de reconeixement a l’històric alcalde socialista.

Vicente Maestre Juan va morir el 25 de novembre de 2013 i va anar el primer alcalde del període democràtic de Petrer, governant la ciutat des de 1979 a 1995. Va nàixer a Petrer en 1935, va ser sabater i es va integrar en els cercles socialistes en plena dictadura.
En 1972 ja participava en les reunions d’un grup de socialistes de la província que se citaven als afores d’Elx, on treballava llavors.

Com a màxim responsable del seu poble sempre va tenir un comportament exemplar pel que fa a les institucions amb les quals va participar i a les quals va representar. El seu treball i dedicació van ser claus en un context històric difícil, amb tantes i tan diferents sensibilitats polítiques i socials que havien de cercar llocs i paraules comunes.

Comparteix

Icona de pantalla completa