Diari La Veu del País Valencià
CSI-F planteja a Justícia que duplique els reforços del primer semestre de 2014
RedactaVeu / València.

El sindicat CSI-F considera “insuficient” la proposta de reforços de Conselleria de Justícia per al primer semestre de 2014 i planteja que es duplique la xifra d’efectius per a “poder garantir un servei amb la mínima qualitat als ciutadans”. La central sindical, a més, reclama amb urgència una mesa de negociació per a abordar aquesta qüestió.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que la proposta que ha remès Conselleria de Justícia a Hisenda inclou la incorporació de 41 tramitadors, set treballadors d’auxili, un gestor i tres forenses, xifres que no permeten abordar l’increment de càrrega de treball en nombrosos partits judicials, agreujada per la paralització de l’obertura de nous jutjats previstos des de fa anys.

CSI-F lamenta que Conselleria no haja inclòs entre els reforços algunes peticions urgents, com la incorporació de més personal als registres civils de Gandia, Sueca o Quart de Poblet, al jutjat 2 de Massamagrell o als jutjats 1 i 3 de Requena, aquest últim especialment saturat per tramitar l’incendi de Cortes de Pallars. També als jutjats penals d’executòries de València.

El sindicat considera, com ja ha ocorregut en semestres anteriors, que la proposta de reforç per als primers sis mesos de 2014, resulta del tot insuficient. Per eixe motiu ha sol·licitat que “amb caràcter d’urgència, ja que no s’ha fet amb anterioritat, se’ns convoque a l’oportuna mesa de Justícia”. La central sindical vol “reiterar i ampliar” les seues al·legacions per a cobrir les necessitats de molts jutjats “que es troben en una situació insostenible”.

Comparteix

Icona de pantalla completa