Diari La Veu del País Valencià
Els alumnes no podran decidir la llengua dels seus exàmens
EFE / València

Així ho arreplega una sentència, publicada hui en el Diari Oficial valencià (DOCV), que estima parcialment el recurs contenciós-administratiu interposat per Escola Valenciana contra l’ordre de la Conselleria d’Educació per la qual s’estableix la xarxa de centres docents plurilingües.

En concret, el TSJ anul·la i deixa sense efecte l’article 3.5 de la citada norma que estableix que en aquests centres, amb independència de la llengua en què s’impartisquen les matèries, l’alumne tindrà dret a realitzar les proves d’avaluació en castellà o en valencià, segons decidisca el mateix alumne o els seus familiars o tutors, en el cas dels menors.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, s’ha mostrat “satisfet” amb la sentència, doncs segons ha explicat, des del punt de vista pedagògic “és lògic” que l’alumne siga avaluat en la mateixa llengua en la qual s’imparteix l’assignatura, “siga la llengua que siga”.

Ha considerat que la norma de la Conselleria deixava la porta oberta als col·legis concertats per a fer “el que consideren oportú”, especialment amb l’ensenyament del valencià, i ha assenyalat que el més important ara és que l’Administració complisca amb aquesta decisió judicial.

Ha assenyalat que el principal problema residia en aquests centres, doncs les escoles públiques “normalment compleixen bastant la norma i ho tenen clar” que ha d’avaluar-se en la mateixa llengua en la qual s’imparteix l’assignatura.

Comparteix

Icona de pantalla completa