Diari La Veu del País Valencià
EUPV reclama la retirada de la llei de l’avortamen

RedactaVeu / València.

La diputada autonòmica d’Esquerra Unida, Esther López Barceló, ha anunciat la presentació d’una Proposició No de Llei en Les Corts Valencianes, amb la qual el grup d’esquerres reclamarà la retirada del Projecte de Llei contra l’avortament que està tramitant-se a hores d’ara, “i que ens retrotrau 30 anys enrere, es vulnera el dret de les dones i les emmordassa. Estem davant una gravíssima llei, l’aprovació final de la qual hem d’evitar a tota costa”, subratlla la parlamentària.

La PNLL que la formació d’esquerres presentarà en Les Corts, instarà a la retirada de la llei impulsada pel ministre Gallardón, “la qual suposarà un retrocés en els drets fonamentals de les dones”. La diputada autonòmica ha declarat que Esquerra Unida defensarà fins al final el dret de les dones a decidir lliurement sobre el seu propi cos. “Considerem intolerable qualsevol tipus de reforma que torne a penalitzar i criminalitzar aquest dret de les dones”, subratlla López Barceló.

La parlamentària d’esquerres fa una crida “especial a les diputades del PPCV, perquè es deslliguen de les directrius ultracatòliques del seu partit i defensen els seus drets com a dones, després de tot el que ens ha costat aconseguir-los. Esperem que no domine l’actitud ultraconservadora i reaccionària del govern del PP al País Valencià, responsable, recordem, d’iniciatives com la Llei de la Maternitat o les nombroses concessions d’ajudes als grups antielecció, autodenominats provida”.

Esquerra Unida considera que Les Corts “han de pronunciar-se en contra d’aquesta reforma impulsada pel govern de Rajoy, la qual suposarà un retrocés més enllà inclús d’allò que establia la normativa de 1985”.

Comparteix

Icona de pantalla completa