Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de Castelló rebutja les prospeccions petrolíferes a les Columbretes
EFE / Castelló

Durant el despatx extraordinari de la sessió plenària ordinària de la Diputació, s’ha aprovat aquesta declaració institucional que confirma l’oposició a aquest tipus d’activitat.

La declaració institucional, que ha sigut aprovada amb els vots a favor de tots els diputats del PSPV, Compromís i PP, proposa, a més, realitzar “les accions que siguen necessàries per a evitar que les concessions del Govern continuen endavant”.

Segons el text de la declaració, el Govern central ha fet valdre les seues competències en matèria d’hidrocarburs per a “concedir els permisos per a desenvolupar prospeccions petrolíferes a l’entorn de la Reserva Natural de les Illes Columbretes“.

Així doncs, tots els grups polítics de la Diputació s’han posat d’acord davant aquesta situació i “preveient els perills que aquests treballs pogueren suposar per al turisme i la pesca”. La Diputació manifesta així el seu “rebuig” a les prospeccions i proposa adoptar “les mesures possibles per a detenir aquestes proves i així preservar la riquesa biològica i ambiental de les illes”.

L’acord es traslladarà “a títol informatiu” als col·lectius econòmics i socials que “pogueren veure’s perjudicats per aquestes prospeccions petrolíferes, com la Confraria de Pescadors, l’Associació d’Empresaris Turístics, la Cambra de Comerç i el Port de Castelló”.

De la mateixa manera es remetrà a tots els municipis costaners convidats a “secundar el rebuig a aquestes prospeccions petrolíferes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa