Diari La Veu del País Valencià
8 de març: festa i reivindicació
La Casa de la Dona ha preparat una vintena d’actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones

L’Ajuntament de Xirivella, a través de la Regidoria d’Igualtat, celebrarà el 8 de març amb una vintena d’actes que s’allargaran durant tot el mes de març. Entre les novetats d’enguany per al Dia Internacional de les Dones hi ha una concentració de l’alumnat dels instituts de Secundària a la porta de l’ajuntament amb la participació del grup Suquet de Rap. Serà el mateix 8 de març a les 10 del matí.

Com és habitual, a Xirivella la manifestació reivindicativa s’avança al 7 de març per facilitar l’assistència a la marxa de València, el dia 8. Enguany participarà la batacuda Tiakatú i el grup de Xirimiters de Xirivella i tancarà l’acte una dansa col·lectiva de dones i hòmens per la igualtat.

La regidora d’Igualtat, Isabel García, explica que les activitats d’enguany inclouen la participació activa no només de les associacions de les dones, sinó aplicant la transversalitat, l’alumnat dels IES tenen una presència important en el programa.

“És un programa complet i fruit d’un treball conjunt de la Comissió de la Casa de la Dona on estan representades totes les associacions de dones de la població”, explica la regidora.

Per la seua banda, l’alcalde Michel Montaner, assegura que “per avançar en igualtat és necessari fer-ho des de la base: l’educació. I en esta línia estan treballant des de la Casa de la Dona juntament amb la Regidoria d’Igualtat i la resta de departament. Vull convidar a la participació activa de tots i totes per arribar a la igualtat real entre homes i dones”.

Exposicions, xarrades i actes per a la joventut i estudiants donen forma a una programació elaborada per la Casa de la Dona. És important la col·laboració de les diferents associacions i col·lectius de Xirivella, com ara la Coordinadora de Dones per la Igualtat, l’Associació Mestresses de Casa Aitana, Associació Mestresses de Casa Tyrius, Associació de Dones Africanes (ASIMAV), Associació de Dones Solidàries (AMSOL), l’IES Ramon Muntaner, l’IES Gonzalo Anaya, Dones Túria, Dones de Xirivella en Acció, Espai Violeta, Col·lectiu Feminista Victòria Sau, HOAC, Associació Castella-la Manxa i Cercle Instructiu Musical CIM.

Comparteix

Icona de pantalla completa