Diari La Veu del País Valencià
Un Nadal diferent a Xirivella
Xirivella està celebrant el Nadal del 2016 amb alegria i il·lusió, gràcies a les activitats organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració d’associacions i col·lectius.

Més de 1.200 xiquets i xiquetes han pogut disfrutar d’un matí de festa i música amb la companyia de Dani Miquel cantant en directe les nadales més divertides. Va ser en la segona edició del festival “Un desig per Nadal”, organitzat per la Regidoria d’Educació i Cultura, on totes les escoles del municipi estaven convidades a assistir al concert i a l’esmorzar d’ensaïmades i xocolate a la plaça de Gerardo Garcés. A més, els més menuts pogueren dipositar el seu desig en la bústia reial de ses Majestats els Reis Mags.

Una de les activitats més vistoses d’enguany ha sigut l’organitzada per la Regidoria de Desenvolupament Local amb la col·laboració de l’Associació del Comerç de Xirivella. Durant una vesprada, la plaça de la Concòrdia es va vestir de blanc, i per uns moments els veïns i veïnes van viure una “nevada” a Xirivella. Va ser la festa de l’Arbre de Nadal, on els professionals del comerç van repartir regals.

Durant estos dies de Nadal, l’Ajuntament oferix als més menuts i menudes un espai de diversió al Centre d’Oci puntCOM. Durant les vesprades del 27 al 30 de desembre hi ha tallers de manualitats, pintacares, globoflèxia i també animacions musicals, organitzades per la Regidoria de Benestar Social.

I per als adolescents, la Regidoria de Joventut posa en marxa, un any més, tallers de hip hop, artesania, videojocs, entre d’altres, al Centre Jove els dies 28 i 29 de desembre en horari de matí i de vesprada.

A més a més, parròquies, comerços, falles, associacions i particulars planten molts naixements cada Nadal. N’hi ha de molt senzills i entranyables i de realment monumentals, però tots mereixen una visita.

Els més majors han protagonitzat, com marca la tradició, el Betlem vivent al Teatre Auditori. És el tradicional punt de partida del Nadal a Xirivella, organitzat per la Regidoria de Gent Major.

Un dels actes més esperats cada Nadal és la visita dels Reis Mags d’Orient, el dia 5 de gener. A Xirivella entren pel barri de la Llum a les 17.30 i a la zona centre passaran a partir de les 18.00 hores, en una visita reial organitzada per la Regidoria de Festes amb la col·laboració de nombroses associacions i col·lectius locals. Enguany, un dia abans, el dia 4 de gener, un patge reial es desplaçarà fins a la plaça de Vicentica la Serrana per a recollir les cartes dels xiquets i les xiquetes a partir de les 18.30 hores.

La programació es completa amb actes culturals i esportius que es poden consultar íntegrament a la pàgina web de l’Ajuntament de Xirivella www.xirivella.es i també en el canal de Telegram http://telegram.me/InfoXirivella.

Comparteix

Icona de pantalla completa