Diari La Veu del País Valencià
Xirivella – Visita guiada al Centre de Tractament de Residus Urbans
Dimarts passat, 13 de desembre de 2016, un grup de persones majors veïnes de Xirivella van visitar el Centre de Tractament i Valorització de Residus Urbans LOS HORNILLOS, situat al municipi de Quart de Poblet, per conéixer de primera mà el que passa cada dia amb la nostra bossa de fem.
Amb esta finalitat, van acudir a l’aula ambiental situada en les seues instal·lacions, on van descobrir a través d’exposicions, xarrades i vídeos, com se separen i classifiquen els materials aprofitables (vidre, paper, cartó, plàstic,…) per enviar-los a les empreses recicladores i, d’altra banda, com es recupera la matèria orgànica per convertir-la en abonament orgànic (compost). Tot seguit, van poder observar in situ tots estos processos. També van poder observar una gran diversitat d’objectes elaborats amb material reciclable i d’una gran creativitat.

Amb este tipus d’iniciatives, la planta de tractament de residus urbans de l’àrea metropolitana de València pretén acostar als ciutadans, de manera que resulte més interessant i didàctica, els processos de recuperació del fem que es realitzen per tal de minimitzar l’impacte mediambiental.

Comparteix

Icona de pantalla completa