Diari La Veu del País Valencià
Xirivella “lluitarà” per la remodelació de la V-30
Joan Baldoví, portaveu de Compromís al Congrés, i el diputat autonòmic Juan Ponce es donaran cita, este dijous, 1 de desembre, a les 20 h al centre polivalent Samarra de Xirivella (C/ Ramon Muntaner ,19) per a analitzar i conéixer de primera mà els problemes que generaria en Xirivella la remodelació de la V30 que ha plantejat el Ministeri de Foment, si és que finalment es materialitza.

Els acompanyaran Josep Lluís Miralles, autor del pla preliminar del PGOU de Xirivella i director del departament d’Urbanisme de la UPV, i l’arquitecta Sílvia Maiques, secretària d’organització de Compromís per Mislata, que donaran el punt de vista més tècnic sobre un projecte que en Xirivella es considera com una amenaça per al futur de la ciutat.

La convocatòria respon a una petició que la Federació d’Associacions Veïnals va formular recentment als partits representats en el consistori, que feren arribar a les cúpules de les seues organitzacions la gravetat del projecte que planteja Foment. Per això s’espera que també hi participen regidors i regidores de Compromís d’Alaquàs, Mislata, Quart, Aldaia, Torrent i València. Igualment Fran Ferri, síndic de Compromís en les Corts Valencianes, se sumarà a l’acte, entre altres dirigents de la formació.

“No, no volem que el Ministeri de Foment ens talle l’entrada des de València a la plaça d’Espanya, ni volem que es menge un tros de Vicentica la Serrana, ni del barri de la Llum o de l’avinguda del Riu Túria. Ja tenim massa barreres que dificulten les nostres comunicacions”, explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís i alcalde de Xirivella a partir de juny vinent.”Xirivella està en un moment clau —explica Barberà— necessitem tota l’energia del teixit associatiu i de la corporació municipal per defendre els interessos de Xirivella. El fet que totes les administracions afectades s’hi hagen significat en contra, des de la Generalitat a l’Ajuntament de València, obri un punt d’esperança, però la lluita contra Foment serà molt dura i estem preparats”.

Joan Baldoví ja va visitar Xirivella l’any passat, en la campanya electoral del 20D, i va poder comprovar els problemes que afecten la mobilitat i les comunicacions de Xirivella. A més, el portaveu de Compromís en el Congrés és també membre de la comissió parlamentària de Foment, on ha presentat diverses preguntes sobre mobilitat, trànsit aeri i altres qüestions a instàncies de Compromís per Xirivella.

Peu de Foto: Joan Baldoví va visitar Xirivella en la campanya del 20D.

Comparteix

Icona de pantalla completa