Diari La Veu del País Valencià
Foment vol suprimir l’entrada a Xirivella per plaça d’Espanya
El Ministeri de Foment ha presentat l’avantprojecte d’ampliació de la V-30 el període d’al·legacions del qual acaba el proper dia 20 de novembre. Es tracta d’un projecte on no s’ha tingut en compte la incidència mediambiental, ni la mobilitat del vianant, ni la integració del territori. La mesura més dramàtica és l’eliminació de l’entrada a Xirivella des de València per la plaça d’Espanya, recentment reformada.

El govern de Xirivella rebutja el text perquè torna a perjudicar a la població una vegada més en diferents zones. Els mateixos serveis tècnics de l’Ajuntament consideren que la solució del Ministeri és inadmissible perquè incrementa l’impacte de les infraestructures en un municipi que ja patix des de fa anys el pas de la V-30 o la deficient connexió amb l’A-3.

“No permetrem que Xirivella perda cap connexió amb València. Este projecte s’ha fet sense pensar en les necessitats de les poblacions afectades. Únicament, preval la solució pitjor i més barata. Xirivella ja està prou perjudicada per totes les infraestructures que la creuen i amb el que va suposar el nou llit del riu, que la va partir per la meitat i l’ha deixada sense metro i amb un nefast transport públic. Des de l’Ajuntament ens oposarem per tots els mitjans a este projecte per evitar que puga convertir-se en realitat”, argumenta l’alcalde Michel Montaner.

Accés des de València per la plaça d’Espanya

Un dels principals problemes que presenta l’avantprojecte és la supressió de l’accés històric des de València (av. Del Cid) a Xirivella (plaça d’Espanya) amb el perjudici que això comporta al conjunt de la població que residix en esta zona. D’esta manera la població únicament disposaria de l’accés per l’av. Verge dels Desemparats per accedir a la zona Est del nucli urbà de Xirivella i quedaria interrompuda la continuïtat de la principal línia de transport públic (autobús) que actualment discorre per plaça d’Espanya i que continua per l’av. de Camí Nou.

Barri de la Llum i Vicentica la Serrana

D’altra banda, les noves infraestructures projectades afectarien greument tant al Barri de la Llum com a Vicentica la Serrana. En el primer cas perquè s’ocupa part de l’equipament existent al costat del Poliesportiu del Barri de la Llum amb un nou carril i en el segon perquè la solució aportada discorre per un ramal més proper als habitatges de la plaça de Vicentica la Serrana amb els problemes de contaminació acústica i impacte visual que la nova infraestructura generarà.

Avinguda del Riu Túria

Finalment, una altra zona afectada de la població és l’av. del Riu Túria, on es projecta l’ampliació de la via ràpida a tres carrils en sentit cap al port, de manera que la via lenta es desplaça cap al sud per deixar espai a la sortida de dels dos carrils del pas inferior, ocupant-se, per tant, part de la calçada de l’avinguda.

Reunions veïnals i amb altres ajuntaments per a fer front comú

L’equip de govern es reunirà amb la Federació d’Associacions Veïnals Silvel·la de Xirivella per contrastar opinions i també amb els pobles propers afectats per la infraestructura com són València, Mislata i Quart de Poblet.
Des del departament d’Urbanisme, que dirigix el regidor Paco Navarrete s’estan preparant les al·legacions oportunes per remetre al Ministeri de Foment. “Tot el departament està estudiant el projecte que afectarà greument la nostra població. Tant des de la part tècnica com des de la part política i ciutadana farem tots els possibles per a evitar-ho”, conclou Navarrete.

Comparteix

Icona de pantalla completa