Diari La Veu del País Valencià
Exhibició del bicampió del món de bike trial
L’exhibició del bicampió del món de bike trial, plat fort d’un cap de setmana replet d’activitats esportives i culturals a Xixona

L’aragonès Abel Mustieles participarà en una exhibició en la qual també intervindrà Miguel Ángel Jiménez, campió d’Espanya TR-2. A més, el Porrat de Sant Antoni, al costat del segon concert del XII Festival Internacional de Guitarra Ciutat de Xixona, la presentació del Circuit de Muntanyes i Sendes i el taller de teatre infantil, completen l’oferta d’oci del cap de setmana xixonenc.

Xixona acull aquest diumenge 15 de gener una exhibició de trial, bike trial i quad en la qual prendran part Abel Mustieles, campió del món de bike trial en 2015 i 2016, i Miguel Ángel Jiménez, campió d’Espanya de TR2 i un dels millors de l’especialitat en tot el continent. També participaran en l’esdeveniment els pilots locals Mario Ballester i Borja Lillo, que realitzaran una demostració de motociclisme.

El regidor d’Esports, Cristian Sirvent, ha destacat que “els afeccionats al trial tenen una oportunitat única de veure en acció Abel Mustieles, que l’any passat solament va venir a la província per a la cita xixonenca”. Segons Sirvent “això és possible gràcies a la gran afició al motor que hi ha a Xixona, que ha fet que aquesta exhibició de trial s’haja consolidat, amb sol cinc edicions, i ja siga fixa al calendari anual d’activitats promogudes per l’Ajuntament”.

L’exhibició començarà a les 11:00 hores i, com a novetat, es trasllada a l’Avinguda de la Constitució (La Plaça), el carrer més cèntric de la localitat.

Així mateix, aquest cap de setmana també se celebra a Xixona la festivitat de sant Antoni, amb el tradicional Porrat, que s’instal·larà com és habitual al costat de l’ermita de sant Antoni. Les activitats començaran diumenge al matí, a partir de les 9 hores, amb la pujada del sant des de l’església fins a l’ermita, després de la qual tindrà lloc una missa i la posterior benedicció dels animals.

Hui dissabte 14 de gener està prevista la segona sessió del Festival Internacional de Guitarra Ciutat de Xixona, amb l’actuació del músic croat Sasa Dejanovic, que començarà a les 19:30 hores en El Teatret, amb entrada gratuïta.

El cap de setmana es completa amb activitats de divendres 13 de gener. A les 19:30 hores es va presentar al Teatret l’edició d’aquest any del Circuit de Muntanyes i Sendes 2.0, en un acte en el qual també es van lliurar els premis corresponents a l’edició anterior d’aquest circuit organitzat conjuntament per la Regidoria d’Esports i el Centre Excursionista de Xixona.

A més, també va comemçar el taller de teatre per a nens d’entre 7 i 14 anys, impartit pel col·lectiu ADA Kabiles en el Espai Jove de la Societat Cultural El Treball. La convocatòria per a aquest taller ha estat tot un èxit, ja que s’han completat totes les places. Estarà en marxa fins el mes de juny.

Comparteix

Icona de pantalla completa