Diari La Veu del País Valencià
Com més repressió, més eixirem al carrer
Europa Press / València

Així ho han expressat durant una concentració convocada davant d’una sucursal del Banc Banesto-Santander al centre de la capital del Túria, per a reclamar un “interlocutor vàlid” amb el qual negociar dacions en pagament o lloguers socials, sense que s’obligue els afectats a córrer amb les despeses d’una nova taxació de l’habitatge.

Aquesta ‘retaxació’ és una condició que exigeix el Banc d’Espanya a l’entitat financera, “però no al ciutadà, que ja té la taxació que es va fer en contractar la hipoteca”, denuncia la PAH.

Des de la plataforma, han lamentat que l’avantprojecte de Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana que prepara el Govern, pretén ser una “mordassa” contra aquest tipus de protestes ciutadanes, però “si pretenen callar-nos, la porten clara”, han avisat.

“Si ens treuen la casa, ens treuen el treball i no tenim amb què alimentar les nostres famílies, ¿què més ens dóna que ens posen 600.000 euros de multa si no els puc pagar?, han qüestionat.

Així, han cridat a la “desobediència” contra la nova norma i han avisat que “com més repressives siguen les lleis, més eixirem al carrer a protestar”. “Podeu llevar-nos-ho tot, però mai podreu treure’ns la dignitat”, han sentenciat.

La protesta d’aquest dijous, en concret, ha reclamat al Grup Santander que deixe de remitir-los a un bufet d’advocats i que designe un interlocutor del mateix blanc “amb poder de decisió” per a negociar lloguers socials i dacions en pagament, “no un refinançament del deute de 30 a 40 anys”, han puntualitzat.

“Fins que no ho aconseguim no pararem. Vindrem hui, la setmana que ve i contínuament”, han assegurat.

Alhora, ha aprofitat per denunciar una pràctica a l’entitat financera, que ven els seus descoberts en compte a un inversor de Luxemburg que, al seu torn, la dóna a una empresa espanyola de cobrament de morosos, que s’encarrega de insistir als afectats amb telefonades diàries.

“D’aquesta manera, el banc ja no té aquests descoberts en compte, té uns comptes molt nets i molt sanejats però ens carrega el mort un altre cop a les famílies”, han conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa