Diari La Veu del País Valencià
Fabra estudia sancionar a qui ha demanat l’indult per Hernández Mateo
Europa Press / València

Fabra s’ha pronunciat en aquestos termes en declaracions als mitjans abans de participar en el lliurament dels premis Carrefour a la PIME alimentària i a l’empresa més innovadora del País Valencià, en ser preguntat per si de cas s’adoptaran mesures davant de la petició d’indult a l’exdiputat popular condemnat a tres anys de presó per prevaricació i falsedat, un escrit que va portar a Les Corts el parlamentari del PP Andrés Ballester.

En aquest sentit, ha insistit que ha estat una acció a títol personal tot i que ha lamentat que es portés a terme en Les Corts. “Hi ha persones que no entenen que hem de ser absolutament exemplaritzants amb les nostres actuacions”, ha dit.

A continuació, Fabra ha assegurat entendre “que existisca afecte a persones com Pedro, que ha estat company seu i de moltes persones durant moltes legislatures”, tot i que ha advertit que això no treu que el partit “haja de mostrar la seua fermesa davant d’aquelles persones que estan condemnades”.

“Que quede molt clar”

“A títol personal es pot fer, però no des del partit, ni per descomptat, des del grup parlamentari popular. No ho diu Fabra, ho diu el president del partit i el president del grup”, ha postil·lat.

D’altra banda, preguntat per si de cas s’adoptaran mesures contra Andrés Ballester, Fabra ha insistit que “això ho hauran de dir la resta de companys” però, el que ha de “quedar clar és que el comportament del grup parlamentari i del partit és molt contundent” en el sentit que “no podem fer qüestions com la de sol·licitar l’indult des del partit o el grup”. “A títol personal el que vulguen, i que quede molt clar per a tots els diputats del PP i per a tots els afiliats del partit”, ha subratllat.

Per la seua banda, el vicepresident del Consell, José Ciscar, preguntat prèviament per l’assumpte i per si de cas està “passant alguna cosa en el grup parlamentari”, ha apuntat que en el grup parlamentari “no està passant res”, excepte que estan treballant pels pressupostos per al pròxim any.

“Amb independència de les formes”, es tracta d’una acció “a títol personal”, ha dit Ciscar, que s’ha referit a les declaracions del portaveu del PP en Les Corts, Jorge Bellver, sobre com de “desafortunades” han estat les declaracions de Ballester sobre aquesta qüestió.

Comparteix

Icona de pantalla completa