Diari La Veu del País Valencià
El sistema europeu Galileu oferirà més precisió i més serveis que el GPS
EFE / València

Així ho ha assegurat el president del Consorci Espacial Valencià i catedràtic de la Universitat Politècnica de València (UPV), Vicente Boria, qui ha incidit que aquest sistema és “compatible” amb l’actual GPS però, a diferència d’aquets, donarà “més serveis per a aplicacions civils” i menys “restriccions de precisió per qüestions militars”.

A més, els satèl·lits de Galileu ofereixen “millores tecnològiques” i, segons Boria, el fet que es puguen oferir “més aplicacions amb majors prestacions”, fa preveure “un major volum de negoci” de les empreses del sector.

La situació actual d’aquest projecte europeu i de la seua flota de satèl·lits, quan estarà operatiu i com s’utilitzarà en diferents aplicacions de navegació terrestre, marítima i aèria seran alguns de les dades que es donaran a conèixer durant una jornada sobre navegació per satèl·lit que se celebrarà aquest mes a València.

La Ciutat Politècnica de la Innovació, un espai perifèric de la UPV, acollirà el pròxim dia 29 la jornada Navegació per Satèl·lit i les seues Aplicacions, en la qual els experts presentaran els avanços tecnològics del sector i les oportunitats de negoci emergents.

Boria ha explicat que entre els experts a la cita estarà el director de l’oficina d’educació de l’Agència Espacial Europea a Espanya, Javier Ventura, que explicarà l’estat actual del sistema de navegació Galileu.

“Aquest sistema dotarà a Europa de certa independència per a tot un seguit de aplicacions per a radionavegació amb molta més precisió del que és el sistema americà”, ha ressaltat.

A més de membres de l’Agència Espacial Europea i del Consorci Espacial Valencià, participaran representants de l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA) i del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI).

Igualment, participaran en la jornada representants de destacades empreses del sector espacial com GMV, ISDEFE, DEIMOS SPACE, ESSP i GEKO NAVSAT, que donaran a conèixer les activitats de negoci futur amb l’ús de Galileu, com el control de flotes per a sistemes de transport, tant públic com privat, o aplicacions per a navegació aèria.

“Es debatrà com Galileu podrà millorar el sistema de control de navegació i es descobriran les futures aplicacions i possible activitat futura de l’entorn amb aquest sistema”, ha apuntat Boria.

Els experts també parlaran del “sector en auge, que pot representar les aplicacions de la navegació per satèl·lit” i es podran quantificar les possibilitats de negoci i la tornada de les inversions.

“Aquesta jornada convertirà a la Ciutat Politècnica de la Innovació en el punt de trobada dels principals agents de la recerca i aplicació de les tecnologies de navegació per satèl·lit”, segons Boria.

La trobada s’emmarca en el projecte “Aplicacions i Tecnologies Espacials al País Valencià (SPACE-CV)”, finançat per la Generalitat en la convocatòria d’Instituts Superiors de Recerca Cooperativa (ISIC) i coordinat per la UPV.

En SPACE-CV participen també el Consell Superior de Recerques Científiques, la Universitat de València, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat d’Alacant, la Universitat Politècnica de Cartagena, la Universitat Politècnica de Madrid i les empreses Aurora SAT i EMXYS i col·laboren el Consorci Espacial Valencià i l’Agència Espacial Europea.

Comparteix

Icona de pantalla completa