Diari La Veu del País Valencià
Dia Internacional de la Poesia a Oriola
La regidora de Cultura, Mar Ezcurra, ha presentat aquest dijous les activitats amb motiu del Dia Mundial de la Poesia que tindrà lloc el proper 21 de març. Amb diferents activitats la Regidoria de Cultura se suma a la celebració d’aquest dia tan especial i ho farà omplint de versos la ciutat.

El Dia de la Poesia va ser declarat per la UNESCO a París en l’any 1999 amb el principal objectiu de donar suport a la diversitat lingüística a través de l’expressió poètica.

La Regidoria de Cultura, amb el propòsit de promoure l’ensenyament de la poesia, fomentar la tradició oral dels recitals poètics, crear una imatge atractiva de la poesia perquè no es consideri una forma antiquada d’art, sinó una via d’expressió que permet a les comunitats transmetre els seus valors i furs més interns i reafirmar-se en la seva identitat i restablir el diàleg entre la poesia i les altres manifestacions artístiques, com el teatre, la dansa, la música i la pintura, “s’uneix així a aquesta celebració i convertirà Oriola en un gran escenari poètic perquè tota aquella persona que recorri el proper dimarts nostres carrers pugui gaudir dels versos dels millors i més importants poetes de la història “, va assegurar la regidora.

A més de les moltes sorpreses que s’aniran descobrint al llarg del dia, “Oriola es transformarà tan prompte com es faci de dia en una ciutat plena de versos. Versos escrits en els seus carrers, en els seus edificis, en els seus espais culturals … però també versos recitats pels propis poetes “.

Així, simplement passejant “podrem trobar al centre històric, a la plaça del Salvador, Miguel Hernández al costat de Pablo Neruda d’11.00 a 13.00 hores on recitaran els seus poemes i interactuaran amb qui vulgui participar en aquest dia tan especial”, va manifestar Ezcurra.

Rafael Albertí i Maria Cegarra estaran al Pont Nou també per donar veu als seus versos de 17.30 a 19.00 hores, i de 18.00 a 19.30 hores, Gloria Fuertes i Federico García Lorca estaran en les Andanes i l’avinguda de la Vega.

A la plaça del Salvador, a les 20.30 hores, se celebrarà l’activitat Poema Simfònic. Concert de piano a quatre mans a càrrec de Juan José Terol i Sonia Pérez amb recital poètic.

A més dels recitals que oferiran i l’oportunitat d’unir-se a aquests, els poetes repartiran versos perquè la poesia arribi també aquest dia a totes les cases d’Oriola.

Comparteix

Icona de pantalla completa