Diari La Veu del País Valencià
Afectats per dany cerebral reclamen que es reactive la Llei de Dependència
Europa Press / València

Aquestes cinc peticions formen part del manifest que els afectats han llegit als Jardins de Vivers de València amb motiu de la celebració del Dia Nacional del Dany Cerebral Adquirit.

“En la nostra lluita diària per recobrar l’autonomia, ens trobem que, de manera habitual, en rebre l’alta hospitalària s’interromp el procés de rehabilitació especialitzada, la qual cosa impedeix avançar en la nostra autonomia i augmenta les barreres per a la inclusió social”, asseguren els afectats.

Així mateix afegeixen, “observem com determinats ajustos repercuteixen de manera molt desfavorable en la nostra vida, condicionant els nostres drets, en algun cas, recentment estrenats. Les retallades aplicades en sanitat i serveis socials no contribuiran a eixir de la crisi si és a costa d’agreujar i fer crònica la nostra desprotecció”.

La lectura del manifest, al costat de diverses activitats lúdiques, ha sigut l’última activitat organitzada amb motiu del Dia Nacional. Durant la setmana, Nueva Opción ha desenvolupat una campanya de sensibilització que també ha inclòs la col·locació de cartells en edificis municipals, la instal·lació de taules informatives en diversos punts de la ciutat, l’organització d’una jornada sobre el DCA al MuVIM dirigida a professionals i afectats, la convocatòria d’un concurs de dibuix per a escolars i el muntatge d’una exposició a Tabacalera de quadres pintats per afectats.

Comparteix

Icona de pantalla completa