Diari La Veu del País Valencià
Bombolla futbolística a RTVV amb 233 milions d’euros de pèrdues

RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Ignacio Blanco, ha donat a conèixer aquest matí les multimilionàries xifres que s’ha gastat RTVV des de 2002 en contractes amb equips de futbol i empreses audiovisuals pels drets d’emissió i retransmissió dels partits: 465 milions d’euros, segons els informes de la Sindicatura de Comptes, dels quals sols s’han retornat 232 milions.

“Mentre està desenvolupant-se al TSJ el judici sobre l’ERO a RTVV que ha deixat en el carrer a un miler de treballadors, hui sabem l’esgarrifadora xifra del que s’han gastat els gestors de l’empresa pública en una bombolla futbolística sense precedents, de la qual encara està vigent el contracte amb el Vila-real CF”.

El diputat d’esquerres ha fet pública també la resposta rebuda de la Directora General de RTVV -en lletra tan menuda que ha calgut una lupa per a la seua lectura- a 23 preguntes presentades per Esquerra Unida sobre la despesa de RTVV en el negoci del futbol. “Un indecent malbaratament de diners públics en benefici de clubs privats, amb preus per damunt del mercat, amb retorns molt inferiors o inclús inexistents, amb pagaments multimilionaris per partits amistosos, drets audiovisuals de les mascotes, etc. Era l’època de Camps “el malbaratador”, assenyala Blanco.

El portaveu d’EUPV ha denunciat a més que RTVV encara té vigent un contracte amb el Vila-real CF, “per drets sense cap rendibilitat econòmica. Exigim que no es pague ni un euro. És insostenible regalar-li al club vora 3 milions d’euros anuals quan s’ha executat un ERO que ha deixat 1.000 persones en el carrer, quan s’ha fet desaparèixer el canal Nou 2, i mentre no es paguen les beques de menjadors i llibres, es retalla en dependència, sanitat o discapacitat”.

Blanco ha criticat d’una banda la confidencialitat d’aquest contracte, “quan estem parlant de diners públics”, i ha recordat que el PP en Les Corts “està obstaculitzant la nostra tasca de control desviant una pregunta sobre aquest assumpte a la Directora General de RTVV en una comissió, la de RTVV, que pràcticament no es convoca mai.

Contractes entre RTVV i el València CF i Vila-real CF.

Comparteix

Icona de pantalla completa