Diari La Veu del País Valencià
Soria: El gas podria ser l’origen dels sismes a la costa del Baix Maestrat
Europa Press / EFE / Madrid

Així, ha explicat en declaracions a Onda Cero que el que ha ocorregut és que, segons el Col·legi de Geòlegs i de l’Institut Geogràfic Nacional, “sembla que hi ha una correlació directa entre la injecció de gas que s’ha introduït en aquest magatzem subterrani i els microsismes que s’han produït al llarg dels últims 15 dies”.

Per aquesta raó, ha defensat l’actuació del seu departament perquè quan es va produir un tremolor d’intensitat 3,6 en l’escala Richter, fa una setmana, a la matinada de dimecres a dijous passat, el Ministeri va dictar una resolució per a parar qualsevol activitat addicional fins que no se sàpiga exactament què està passant. “Això és el que ara s’està investigant”, ha afegit.

24 sismes registrats en les últimes hores

D’altra banda, el telèfon d’Emergències de la Generalitat ha rebut aquesta matinada 38 trucades de ciutadans relacionades amb els 24 sismes registrats en les últimes hores en zones pròximes al magatzem subterrani de gas natural Castor, un d’aquests de 4,1 graus d’intensitat en l’escala de Richter.

Segons l’Institut Geogràfic Nacional, a les 23.06 i a les 23.29 es van registrar sengles terratrèmols de 4,1 graus que s’han notat a les localitats de Castelló, Tarragona i Barcelona.

Les poblacions que han sentit els sismes han sigut Benicarló, Càlig, Peníscola, Castelló i Vinaròs, localitat en la qual està situada en el mar la plataforma de Castor.

A Catalunya també s’han sentit els sismes, segons l’Institut Geogràfic Nacional, en els municipis d’Ulldecona, Alcanar, Amposta, Deltebre, La Jana, Sant Carles de la Ràpita, Tarragona, Tortosa, Barcelona, Reus, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Vila-seca de Solcina.

El moviment de terra més intens des que van començar ha registrar-se aquests terratrèmols relacionats suposadament amb el projecte Castor, es va produir en la matinada de dimarts, amb una intensitat de 4,2 graus, i va portar a activar el pla de risc sísmic del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa