Finalitza amb resultats la vaga de fam dels treballadors de Les Sitges

Benestar Social es compromet al pagament de 6 milions d'euros abans del 31 de gener
25 gener 2013 01:00h
EFE / València
 

Així ho ha assegurat Julián Oviedo, director del Centre Les Sitges i una de les tres persones que romania en vaga de fam. Ha explicat que es van reunir amb la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana i els va comunicar que abonaria als centres ocupacionals el deute de 2012.
 
Prèviament la consellera es va reunir amb el president de Copava (Coordinadora de Centres Ocupacionals Comunitat Valenciana), Ángel Bonafé, a qui també li va comunicar el pagament dels sis milions d'euros, que suposa el 40% de la subvencions de 2012 que els devia.
 
Fonts de la Conselleria de Benestar Social han confirmat que està previst abonar eixos sis milions d'euros als centres ocupacionals. Ángel Bonafé ha destacat que els 6.300.000 euros que Benestar Social s'ha compromès a abonar abans d'acabar aquest mes serviran per pagar el deute corresponent als mesos d'agost a desembre de 2012 de vora mig centenar de centres ocupacionals de titularitat privada sense ànim de lucre o mancomunitats.
 
El president de Copava ha destacat que aquesta quantitat econòmica suposa "poder seguir sobrevivint, perquè podrem pagar tots els deutes que tenim i podrem tornar a negociar amb els bancs línies de crèdit fins que es produïsquen nous pagaments".
Ángel Bonafé ha explicat que la consellera els va informar que en total posaran 32 milions d'euros a la disposició del sector per liquidar els deutes que també mantenen amb els centres de Malaltia Mental i amb la Dependència.
 
Julián Oviedo ha assenyalat que tant ell com les altres dues persones que han estat en vaga de fam, Vicente Gasó, de 36 anys, treballador del centre, i Carmen, de 72, mare d'un dels usuaris, es troben bé, encara que ahir Vicente, el primer que va començar la protesta, començava a notar dificultats per moure's i presentava marejos lleus.

next