Diari La Veu del País Valencià
Rubalcaba: El Partit Popular fa temps que ha perdut la majoria social
Europa Press / ACN / Alacant

Rubalcaba s’ha expressat en aquests termes durant la seua presència a Alacant, on aquest dimarts ha presidit una cimera en defensa del Corredor Mediterrani, que ha estat impulsada pel PSPV, i a la qual han assistit el líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, així com dirigents del partit de Catalunya -Pere Navarro-, Múrcia -Rafael González Tovar-, Andalusia -Mario Jiménez- i Balears -Bel Oliver-.

Així, preguntat per la seua opinió sobre el fet que el PP “s’apropie de les majories silencioses”, ha sol·licitat als populars que “no confonguen el que la gent no vaja a una manifestació que estiga d’acord amb les seues polítiques”. “Que no ho confonguen”, ha insistit.

En aquest sentit, ha considerat que “hi ha qui no va” a les mobilitzacions “perquè no vol”, una cosa que, segons la seua opinió, “no vol dir que recolze les polítiques que van en contra de la majoria social”. “El PP en aquest moment té la majoria absoluta, però fa temps que ha perdut la majoria social. Amb els seus principis, valors i les seues polítiques, que estan contestades per la majoria dels espanyols”, ha subratllat.

Corredor mediterrani

Pérez Rubalcaba, ha dit que el corredor mediterrani és una aposta per la “convivència”. “Les infraestructures uneixen, i aquest és un intent dels socialistes d’entendre la política en l’Espanya autonòmica que és sumar al voltant d’un projecte, un projecte de país que contrasta amb el del PP, que encara ens agradaria conèixer amb detall”, ha remarcat el líder del PSOE.

Ha avançat que aquesta declaració serà duta al Congrés dels Diputats, al Parlament Europeu i a les cambres autonòmiques. El líder socialista ha criticat la davallada pressupostària que ha patit el Corredor mediterrani en els darrers anys i ha defensat que la infraestructura ha d’arribar fins a Algesires i no fins a Múrcia, com al projecte actual.

“La Llei Wert naix morta”

Alhora, ha fet al·lusió a la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) per a assegurar que la rebutgen la “majoria de ciutadans i de partits polítics”.

“És una llei que naix morta, perquè els partits contraris hem dit que en la següent legislatura com farem de primer, en el primer ple, és prendre una decisió per a parar-la, i falten dos anys, pel que no es posarà en marxa”, ha afegit

Per a Rubalcaba, “tant és que l’aproven”, i ha posat èmfasi que la ‘Llei Wert’ és “molt mala per a l’educació pública, per a la igualtat d’oportunitats i per al rendiment dels alumnes que més dificultats tenen”.

Comparteix

Icona de pantalla completa