Diari La Veu del País Valencià
El comerç rebutja la liberalització total d’horaris
EFE / València

Segons adverteixen aquestes organitzacions, la proposta que tot el País Valencià siga una gran àrea d’influència turística demostra “un profund desconeixement del sector i de l’estructura comercial, i atempta directament contra les empreses de comerç”.

Subratllen que una mesura així, “lluny de propiciar un escenari per a la recuperació econòmica del sector, limita l’oferta, redueix la competència i destrueix ocupació”. Les patronals empresarials, que representen el 99 per cent de les empreses del sector que genera el 13% del PIB, critiquen a més que la mesura no s’haja consultat ni consensuat, malgrat existir un òrgan encarregat com és l’Observatori de Comerç.

Recorden així mateix que fa més d’un any van demanar una reunió amb el president de la Generalitat per a abordar la greu situació del sector. La decisió del Consell, afigen, “ignora conscientment el sector”, que sempre s’ha mostrat a favor de totes aquelles mesures reals de suport al comerç que puguen contribuir a reactivar el consum i estimular el turisme, “però aquesta no ho és”.

Consideren que amb aquesta mesura el Consell a més “grava directament el capital valencià de comerç”. “En un context en el qual la Comunitat és la segona més endeutada d’Espanya, la qual cosa obligarà a augmentar la pressió fiscal per a sanejar les arques públiques i minvarà encara més la capacitat adquisitiva dels valencians, el Govern valencià proposa polítiques que graven directament les empreses valencianes, majoritàriament supermercats i comerços urbans”, lamenten.

Recorden a més que amb els seus impostos contribueixen a “omplir les minvades arques” de la Generalitat, “fins i tot mes que la mateixa indústria”, i precisen que la mesura “només afavoreix les grans superfícies, que representen l’1% del teixit empresarial”.

Adverteixen que la mesura “perjudicarà” el 25,8% del total d’empreses del País Valencià, que mantenen 200.000 llocs de treball directes i 100.000 indirectes. “Paguem ací els nostres impostos, i estem fent esforços ingents per a no destruir ocupació i intentar mantenir una oferta diversa i plural per a tot tipus de consumidors”, asseveren.

Comparteix

Icona de pantalla completa