Diari La Veu del País Valencià
Responsabilitats a Educació per les “irregularitats” en les EOI
RedactaVeu / País Valencià

Les EOI del País Valencià comencen el curs escolar amb la denúncia d’irregularitats en la matriculació per part d’alts càrrecs de la Generalitat i l’Ajuntament de València de familiars i amics a l’EOI de la ciutat. STEPV està investigant aquest assumpte i, si es confirma, exigirà responsabilitats a la conselleria d’Educació.

A més, davant les declaracions de la Conselleria d’Educació que en aquest curs escolar 2013/14 hi haurà un increment de 17.010 places a les EOI de tot el País Valencià sense que afecte l’horari lectiu del professorat, STEPV vol denunciar que aquest increment sí afectarà tant l’horari com la qualitat de l’ensenyament d’idiomes. Des del 2009, les ràtios a les EOI del País Valencià són les segones més altes de tot l’Estat espanyol, i enguany el professorat comença aquest curs amb un grup més d’alumnes, la qual cosa significa haver d’organitzar, preparar, corregir i avaluar a, en alguns casos, 42 alumnes més. “Aquesta és la manera com la Conselleria pretén implantar el plurilingüisme al nostre sistema educatiu: a costa de les condicions laborals del professorat”.

“També hem de destacar la creació totalment sobtada de dos aularis més a la província de València per la impartició de That’s English: un a Paiporta, depenent de l’EOI de Quart de Poblet; i un altre a Aiora, depenent de l’EOI d’Alzira. Per desgràcia, açò no representarà un augment de grups, ja que es traslladen classes de les escoles “mare”, lamenten des del sindicat.

STEPV afirma que la solució a la manca de centres no és fer aularis sense cap planificació ni mapa escolar: el que reclama la ciutadania és una xarxa vertebrada d’Escoles Oficials d’idiomes que donen resposta a les necessitats creixents de la societat.

Ensenyaments artístics

Pel que fa als ensenyaments artístics, STEPV s’ha reunit recentment amb la Directora de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics (ISEA), Júlia Climent. En la reunió, el Sindicat li va traslladar la seua preocupació respecte als temes següents: desenvolupament de l’ISEA; la LOMQE i els ensenyaments artístics superiors; l’aplicació dels Reials Decrets d’Especialitats publicats recentment pel Ministeri; la greu situació del professorat interí en aquests centres per l’aplicació de l’acord i del Decret Vela; i la negociació dels aspectes que afecten els ensenyaments artístics superiors en la Mesa Sectorial d’Educació.

La Directora de l’ISEA s’ha compromés a estudiar i tractar tots els temes apuntats i a traslladar al Director General de Personal la preocupació dels centres i del professorat per l’aplicació de l’acord d’interins, tenint en compte que en aquests centres la majoria del professorat ho és. També s’ha compromés a negociar tots els temes que afecten el personal que treballa en aquests centres a la Mesa Sectorial d’Educació.

Pel que fa als centres d’adults, continua la preocupació per l’anunciada nova llei de formació de persones adultes que pretén impulsar el Govern valencià, en comptes de desenvolupar l’actual llei, d’acord amb els plantejaments de la Mesa d’Agents Socials per a la FPA, de la qual forma part STEPV, tal i com li s’ha traslladat a Conselleria.

Comparteix

Icona de pantalla completa