Diari La Veu del País Valencià
Homenatge a Vicent A. Estellés a Castelló
RedactaVeu / Castelló

L’acte de Castelló, que tingué lloc al Teatre del Raval, forma part de la sèrie de celebracions que, amb el nom de ‘Pobles del mural’, recorda el poeta de Burjassot i revifa la passió que Estellés tenia per totes les terres valencianes i la seua llengua, com va expressar el president de l’AVL, Ramon Ferrer.

L’acadèmic Lluís Messeguer va dissertar sobre la vinculació de Vicent Andrés Estellés amb Castelló i la relació que el poeta va tindre amb els escriptors i intel·lectuals castellonencs de l’època. L’exacte coneixement que Estellés tenia de la ciutat el féu mereixedor de la Flor Natural de les Festes de la Magdalena del 1962.

L’alcalde de Castelló, Alfons Bataller, que va anunciar la pròxima inauguració d’una plaça dedicada al poeta, va ressaltar la sensibilitat que Castelló sempre ha demostrat per la llengua des que l’any 1932 la ciutat fóra la seu de la firma de les conegudes com a Normes ortogràfiques del 32.

L’homenatge a l’Escriptor de l’Any va comptar també amb la participació d’escriptors i poetes castellonencs, com ara Josep Lluís Abad, Vicent Almela, Nel·lo Navarro, Manel Pitarch, Josep Porcar o Joan Sorribes, que recitaren coneguts poemes d’Estellés, així com l’actuació de la coral Veus Atrevides i del cantautor Artur Álvarez.

Finalment, com en tots els pobles i ciutats on ja s’ha celebrat l’homenatge a Vicent Andrés Estellés, el president de l’AVL, Ramon Ferrer, va fer entrega d’un exemplar de Pobles del Mural del País Valencià, l’obra cabdal del poeta de Burjassot, a l’alcalde de Castelló, Alfons Bataller.

Comparteix

Icona de pantalla completa