Diari La Veu del País Valencià
La jutgessa demana 30.000 € de fiança a Canal 9 per assetjament sexual de Sanz
Europa Press / València

Així consta en una interlocutòria datada el 18 de setembre, en què la jutgessa del procediment accepta la petició que van realitzar fa gairebé un any les acusacions -les tres periodistes, Intersindical Valenciana i CCOO-, les quals van sol·licitar la responsabilitat subsidiària de RTVV en al·legar, entre altres motius, que Sanz, en el moment dels fets, estava treballant a l’ens, i que el 90% dels fets denunciats van tenir lloc al seu despatx.

La magistrada, després d’estudiar aquesta sol·licitud, ha decidit acceptar-la d’acord que RTVV era la persona jurídica per a qui prestava serveis Vicente Sanz en el moment en què presumptament van tenir lloc els fets, i en l’àmbit del qual s’hauria portat a terme la conducta punible.

Sobre aquesta qüestió, la jutgessa, en una interlocutòria contra la quual cap recurs de reforma davant del jutjat en el termini de tres dies, recorda que existeixen “indicis” que Sanz es va prevaler del seu lloc de treball com a secretari general de RTVV per a sol·licitar durant els anys 2007 al 2010 favors de naturalesa sexual a tres treballadores. “Amb això es va crear en aquestes persones una situació greument intimidadora i humiliant”, destaca.

Com a conseqüència d’aquests fets, Sanz ha estat processat per diversos delictes de persecució sexual presumptament comesos contra aquestes treballadores, subordinades del processat durant el període que va exercir el càrrec de secretari general.

Així, a Sanz se li ha fixat una fiança de 30.000 euros per assegurar les responsabilitats pecuniàries que pogueren imposar-se-li en la causa i ara, a més, la jutgessa declara responsable civil subsidiària a la societat pública i li decreta una fiança pel mateix import, és a dir, 30.000 euros. En cas de no prestar-la en les 24 hores següents, la jutgessa ordena l’embargament de béns de la seua propietat, suficients per a cobrir l’esmentada suma.

Sobre aquesta qüestió, la representant d’Intersindical Valenciana Maria Josep Poquet ha subratllat, que la declaració de la responsabilitat civil subsidiària era una cosa que ells veien “clara” des del principi, ja que “tots els fets van tenir lloc i sent Sanz secretari general, i va utilitzar el seu càrrec i la seua superioritat jeràrquica per a amenaçar les periodistes”. “Tenia a les seues mans el lloc de treball de les empleades, sinó no haguera tingut moneda de canvi per a pressionar-les”, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa