Diari La Veu del País Valencià
Afectats per Hipoteques entren en Bankia en suport a un cas de Santa Pola
EFE / València

Les protestes previstes per a hui inclouen accions simultànies en diferents sucursals de Bankia. A Santa Pola s’ha convocat una protesta en una oficina de Bankia, on quatre persones s’han encadenat a una columna, mentre que a Gandia també es repeteix l’acció.

Bankia ha informat que porta negociant amb la família de Santa Pola des de juny de 2012 i els van proposar adequar el deute, una alternativa que no va poder dur-se a terme perquè tenien “un embargament” d’una altra entitat financera.

Bankia ha concretat que no existeix encara ordre de desnonament per a aquest cas, que implica l’habitatge d’una altra família, avalista de la primera. Segons Yolanda Prats, les 17 plataformes del País Valencià se solidaritzen amb José i Alicia, de Santa Pola, que han sigut “estafats” per l’entitat i aquesta “es nega a cercar una solució”.

Es tracta, ha dit, “d’un cas sagnant on Bankia ha atropellat els seus drets com a clients i com a persones, i ha comés una il·legalitat”. Una de les afectades pels processos de desnonaments de Santa Pola, Alicia, ha explicat que porten uns nou mesos intentant negociar amb l’entitat per a poder accedir a un lloguer social, mentre que Bankia els ha denunciat “per posar adhesius i insults als empleats”, cosa que és “falsa”, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa